Regionaal

Beestjes

Heerlijk deze zonnige zomerdagen. We waren de natte en koude dagen zo zat! Ja, nu zit ik toch achter de computer, want buiten is het veel warmer dan hier in huis. De buitentemperatuur is volgens de thermometer in de achterkamer ruim 31 graden, maar op het Noorden pas 25 en waarschijnlijk ligt de waarheid in het midden: zo’n 28 graden, denk ik. Lekker buiten in de schaduw smaakte de maaltijd goed en was het genieten. Strakjes in augustus komen de wespen en andere insecten ons weer plagen en dan smaakt het eten buiten me niet.

Gisteravond zagen we onze hond spelen met iets op de vloer. Het bleef eerst onduidelijk en ik was bang dat het een dikke zwarte spin was. Gelukkig ontdekten we al snel dat het een dikke tor was die zich vlug verstopte onder de meubels.

Aangezien ik niet rustig zou kunnen zitten als we het beestje niet vonden, begonnen we een speurtocht waarbij we alle verlichting in de kamer aan hadden gedaan. Na enig zoekwerk zat hij verstopt niet onder, maar in de poot van de draaistoel. Door met de stoel te stampen viel hij er uit en kregen we hem te pakken.

De tijd van de beestjes komt er weer aan en ik merk ze altijd en overal als eerste op, terwijl mijn echtgenoot ze straal voorbijloopt en niks opmerkt. Toch drink ik bijna nooit alcoholische dranken zoals Ronnie & de Ronnies zongen in 1967.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button