112HoofdnieuwsRegionaal

Beginnende bestuurder (22) raakt rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

HURDEGARYP – Bij de politie viel zaterdagavond een voertuig op vanwege zijn hoge snelheid op de N355, komend vanuit Leeuwarden.

Door een motorrijder van Politie Noordoost Fryslan werd het voertuig gezien en daarna gevolgd. Tussen Tytsjerk en Hurdegaryp werd een snelheid geklokt van 180 km/h tot aan de volgende rotonde.

Eenmaal voorbij deze rotonde werd het gaspedaal fors ingedrukt. De motoragent reed daar 220 km/h, waarbij het voertuig op hem uitliep. Hierna lukt het de politie om aan te sluiten met de videowagen en op de Centrale As werd aan de bestuurder een stopteken gegeven.

Daarna werd het rijbewijs van de 22-jarige beginnend bestuurder uit Noardeast-Fryslân ingevorderd. Een forse boete zal het gevolg zijn, net zoals hij het enige tijd zonder rijbewijs zal moeten stellen.

Dit kan u ook interesseren

8 reacties

 1. Het is niet gezond en niet normaal,zoals het jonge volk haantjes gedrag vertoont.
  Bij gebrek aan opvoeding en respect naar ouders toe,of gebrek aan überhaupt respect aan de samenleving.
  Zon gast,zou nooit meer mogen auto rijden,zulk soort jongeren zijn een groot gevaar voor de samenleving en voor zich zelf.

  Hoe kan men en laat men zon gast nog rijden,er zijn geen woorden voor,en het ergste is,het blijft maar doorgaan,met ongelukken maken,heeft dat soort volk geen respect voor de samenleving.

  Ik zie het iedere dag op de snelweg,ongeacht waar ik rijd,veel haantjes gedragingen en al dat soort volk,dat de regelgeving als RDW overtreed,zou de rijbewijs ontnomen moeten worden,te asociaal voor woorden,men denkt dat men God is en ongeschonden eraf kan komen.

  1. Speciaal voor jou hans laat ik hier een berichtje achter. Niet alle jongeren vertonen haantjes gedrag. Ga alstublieft niet een hele groep lopen stigmatiseren. Maar inderdaad correct dat de persoon in kwestie nooit zijn rijbewijs terug zou moeten krijgen. Zoals je op veel verschillende site’s leest. Bij jongeren tot 25 jaar zijn er relatief veel ongevallen. Na de 25 zakt het naar beneden. Tot we bij de 65 jaar aankomen dan gaan de ongevallen weer omhoog. Ook hun vertonen levensgevaarlijke situaties. Misschien slim om 1 te benoemen die ik bijna dagelijks zie gebeuren is het invoegen op de snelweg waar men netjes 100 rijdt en dan vervolgens invoegen zonder richting of maar over de schouders te kijken met 60 km/pu ook levens gevaarlijk. Maar om het toch nog enigszins kort te houden.

   Ok boomer

  2. Hoort bij de leeftijd,heb ik ook veel gedaan
   Gewoon fun
   Inzameling houden voor die jongeman
   Beter dan al die zuurpruimen met geitenwollen sokken an

  3. Waarom het jonge volk zo benadelen ? Ik ben zelf 19 jaar en zal dit nooit doen. Jammer dat je de jongere generatie zo ziet.

   Ik zie het meer als een domme actie van een dom persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button