Regionaal

Bekerliedje

Hier in het Noorden van het land dringt het nu ook helemaal door. Eerder dit jaar was het bekerliedje oftewel de cupsong van Anna Kendrick (When I’m gone) al storend voor menige leerkracht. Ik vond het grappig toen ik dit zag in Hart van Nederland. Het viel me onlangs op dat het in ons dorp nog niet zo bekend was en daarom bekeek ik verschillende uitvoeringen op You Tube.

Allerlei leuke filmpjes van meestal meisjes. Soms zingen ze er zelf ook nog heel aardig bij. Wel grappig, maar snel irritant voor je omgeving dit klappen en kloppen van de beker. Ik wilde dit ook even(!) leren. Het ging me niet zo vlot af. Een wedstrijdje met onze kleindochter verloor ik grandioos. Dat voelde stom, maar gister zag ik op You Tube een vrouw die zich, net als ik, ergerde aan haar eigen sloomheid. Het was een beetje een troost voor mij dat het, een veel jongere vrouw dan ik, ook niet lukte om het ritme te pakken en vol te houden. Ik kon me helemaal vinden in haar reactie, waarin ze gestrest de hele beker vermorzelde.

Mijn echtgenoot interesseert zich niet zo voor het klappen en tikken met de beker, maar als ex-drummer zou hij zeker met vlag en wimpel slagen. Nu ben ik aan het oefenen zonder beker. Mogelijk ligt dat me beter, want toegeven dat het me niet lukt, nee!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button