Benauwde zege WTOC tegen De Lauwers

WARFSTERMOLEN – Er waren eigenlijk maar twee hoogtepunten. Het doelpunt van Sybren Bosma. Hierdoor kon WTOC de overwinning behalen. Het ander hoogtepunt was voor Jilmer Dijkstra. De 16 jarige B junior mocht zijn debuut in de hoofdmacht van WTOC maken.

De eerste helft was WTOC duidelijk de betere. De eerste kans was evenwel voor de Lauwers. Martijn Fokkema zag zijn inzet gepareerd door Geoffrie Hoiting. WTOC kon hierna de bal niet voldoende wegwerken. Arend Castelein verschalkte bijna zijn eigen doelman. Gelukkig liep het goed af. Sybren Bosma ondernam een solo. Deze werd besloten met een juweel van een doelpunt. 0-1

WTOC bleef aandringen. Het bleef bij een groot aantal hoekschoppen die niet het gewenste resultaat opleverden. De grootste kans was voor Nyckle Smeding. Zijn inzet ging enkele centimeters naast.

De tweede helft zou het dan moeten gebeuren. Daar dacht de Lauwers duidelijk het zelfde over. WTOC speelde erg onrustig en kon de bal moeilijk in bezit houden. De Lauwers speelde vol overgave. Grote kansen leverde het niet op. Bert Jager kreeg namens de Lauwers een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. In de eindfase kreeg WTOC nog een paar goede mogelijkheden .De overwinning was verdiend ondanks dat WTOC niet goed speelde.