RegionaalSport

Beregeningsinstallatie op hoofdveld VV Buitenpost

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft binnenkort een supergroene grasmat op het hoofdveld. Vrijdag is een beregeningsinstallatie in gebruik genomen en zijn de sproeiers voor het eerst aangegaan. Onder een goedkeurende blik van projectleider Rinze Fokkema en Tom van Waarden van de freedsploeg is de pomp gestart en schoten de sproeikoppen uit de grond.

In verband met lange droge perioden in het voorjaar en warme, droge zomers heeft het bestuur besloten te investeren in een professionele beregeningsinstallatie. Ook omdat het beregenen met een pomp en trekker, zoals altijd gebeurde, kostbaar is. “Daarnaast willen we een goed veld, dat aan hoofdklasseniveau voldoet en waarop we ook profclubs kunnen ontvangen”, zegt interim-voorzitter Rudi Stuursma van VV Buitenpost.

Vrijwilligers

Een grote groep vrijwilligers heeft meegewerkt aan de aanleg van de beregeningsinstallatie. Er is een grote aanvoerbuis naar de sloot tussen het A- en B-veld gegraven, zodat daar altijd voldoende water in komt te staan. Verder is er een pomphuis geplaatst. In het veld zijn vier strengen met buizen aangebracht, waar om de beurt water doorheen gaat: twintig minuten voor beide strengen aan de zijkant en veertig minuten voor de twee strengen in het midden. In twee uren tijd kan er ongeveer 10 millimeter water op de grasmat worden gebracht. Het hoofdveld heeft ook een onderhoudsbeurt van de gemeente Achtkarspelen gehad, waarin de club heeft mee geïnvesteerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button