Berlikum maatje te groot voor WTOC

BERLIKUM – Zaterdagmiddag mocht WTOC op bezoek bij Berlikum. Deze ploeg draait bovenin mee in de 3e klasse B en hoopt een periode over te nemen van de aanstaande kampioen. In de openingswedstrijd van de competitie wist WTOC thuis een punt over te houden aan de confrontatie met Berlikum: de wedstrijd eindigde destijds in 0-0. Een punt zat er zaterdagmiddag helaas niet in voor de gasten. Berlikum speelde bij vlagen goed voetbal en WTOC mistte simpelweg de kracht om potten te kunnen breken.

1e helft

Berlikum nam vanaf het begin het initiatief. Het had veelvuldig de bal maar speelde in een te laag tempo om het de gasten echt moeilijk te maken. Toch kwam het vrij vlot op 1-0. WTOC verloor de bal op het middenveld en Berlikum zette met twee passes hun spits alleen voor keeper Geoffrie Hoiting. De spits punterde via de keeper de bal in de goal (1-0). In de fase die volgde had Berlikum meerdere kansen om de score uit te breiden, maar telkens kwam Hoiting als winnaar uit de strijd. De 2-0 viel toch nog voor rust. Bij een vrije trap voor Berlikum waren de mannen van WTOC niet scherp en in de rebound wist een Berlikum-speler de 2-0 te maken.

2e helft

Na rust stond het bij WTOC verdedigend iets beter dan in de tweede helft. Men beet wat meer van zich af en Berlikum kwam niet zo vaak meer voor de goal als in de 1e helft. Ze wisten nog wel twee te scoren waardoor ze uit liepen naar  een 4-0 voorsprong. WTOC had een fase in de 2e helft waarin het voetballend niet onderdeed voor de thuisploeg, maar gescoord werd er in die fase niet. Net voor het eindsignaal wist spits Jaap de Bruin toch weer zijn doelpuntje mee te pikken. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de Berlikummers. WTOC speelde naar zijn mogelijkheden maar kwam zaterdagmiddag te kort.