Sport

Berlikum – WTOC gestaakt

BERLIKUM – Met nog twee minuten te gaan besliste scheidsrechter J de Vries uit Ens de wedstrijd te staken.Het laatste kwartier raakte hij de kluts kwijt. Hield toespraken bij beide dug-outs en bleef fluiten bij kleine overtredingen. Gaf twee gele kaarten aan WTOC waar ook Berlikum er wel wat verdiende. De wedstrijd werd door Berlikum soms als een toneelstuk opgevat. Was er een overtreding begaan door WTOC dan werd veel misbaar gemaakt wat waarschijnlijk de scheidsrechter heeft beïnvloed. Toen Berend Jan Prins zijn tweede gele (volledig onterecht) kaart kreeg waren spelers van beide kanten naar de scheidsrechter gegaan. Toen besloot hij de wedstrijd te staken.

De wedstrijd: Na drie weken nagenoeg niets te hebben kunnen doen in verband met de natte weersomstandigheden moest WTOC tegen Berlikum die de gehele periode hebben kunnen spelen en trainen. Een soort competitie vervalsing waar meer clubs last van hebben.

Tedo de Bruin wist een kans niet om te zetten in een doelpunt. Berlikum kreeg nogal wat vrije trappen te nemen rond de zestien. Dit verontrustte WTOC niet echt.In de dertigste minuut kwam Berlikum op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal slecht weggewerkt en uit de daarop volgende voorzet was Ruben Eijzenga de gevierde man. Tedo de Bruin schoot voorlangs. Doelman Fokke Zijlstra moest redden op een inzet.

De tweede helft begon WTOC goed. Weer was er een mogelijkheid voor Tedo de Bruin maar ook nu ging de bal naast. Uit een hoekschop kopte Jilles Bosma de verdiende gelijkmaker tegen de touwen 1-1. Beide teams wilden niet verliezen. Berlikum hield veel mensen achter de bal en wilde met uitvallen de winst binnen halen. WTOC echter dacht met individuele acties dit te kunnen doen. Zodoende kon Berlikum vaak gemakkelijk in balbezit komen. WTOC schoot op de paal. In de vierentachtigste minuut schoot Jarco Kingma Berlikum naar een 2-1 voorsprong. WTOC drong nog wel aan maar kon geen vuist maken.