Regionaal

Bezoekersaantallen ‘Help Pake & Beppe de Vakantie Door!’ 2017

BUITENPOST – Tijdens de 16e editie van ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ werden deelnemende musea, archieven en theaters in Fryslân opnieuw druk bezocht! Volgens de eerste tellingen van Museumfederatie Fryslân hebben totaal 17.800 kinderen deze week samen met hun pake en beppe een bezoek gebracht aan een van de 33 deelnemende musea of instellingen. Het thema dit jaar was Ga mee op reis! Jong en oud heeft een reis gemaakt door het verleden, heden of toekomst, of een reis gemaakt door een stad, land of aarde! Ieder museum heeft zijn eigen invulling gegeven aan dit thema in de ca. zeventig activiteiten die georganiseerd werden in de hele provincie.

Museumfederatie Fryslân en de 33 deelnemende instellingen kijken terug op een succesvolle en geslaagde week! Veel musea, verspreid in de hele provincie, trokken dit jaar meer bezoekers! Een aantal musea zagen hun bezoekersaantallen zelfs verdubbelen ten opzichte van vorig jaar: Museum De Sukerei trok deze week 289 bezoekers tot tegenstelling van 130 het jaar ervoor, ook Museum Dr8888 (361 bezoekers) en Museum Dokkum (255 bezoekers) zagen hun aantallen verdubbelen. Traditioneel trok het Natuurmuseum Fryslân de meeste bezoekers: ruim 6.000, maar ook het Modelspoormuseum trok deze week, net zoals vorig jaar, weer ruim 2.100 bezoekers. Daarnaast opende het Historisch Centrum Leeuwarden ook de deuren van de Oldehove en trok totaal 1.000 bezoekers.

Online wisten de pake’s, beppe’s en andere volwassenen de website met alle activiteiten goed te vinden. Dankzij de steun van de Provincie Fryslân hebben we verschillende acties op kunnen zetten, o.a. een campagne op facebook. Door de social media campagne groeide het verkeer op de website met 165%. De activiteiten die online het meeste bekeken zijn: Alles loopt in het honderd van het Fries Scheepvaartmuseum, Stoom in het museum en speelplein van het Modelspoormuseum en Geef pake en beppe een kleurtje van het Natuurmuseum Fryslân.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button