OndernemendRegionaal

Bibliotheek biedt jongeren handige app voor luisterboeken

DOKKUM – Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten van vmbo, havo of vwo boeken van hun lijst luisteren. Dat kan overal: op de fiets, tijdens een krantenwijk, in de bus, in bed of op de bank. Om een boek te downloaden is wifi nodig, maar het luisteren kan gewoon offline.

De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door luisterend lezen kunnen ook jongeren die niet zo graag een boek lezen toch het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films.

Offline luisteren

De gratis LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden op tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken. Jongeren zijn tot hun achttiende verjaardag gratis lid van de bibliotheek. Wie desondanks geen lid is, heeft toegang tot een selectie luisterboeken. In de Luisteren voor je lijst-selectie staan titels voor vmbo, havo en vwo. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden, daarna kan het boek offline geluisterd worden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button