Buiten regioRegionaal

Bibliotheek gratis en boetevrij voor kinderen

DOKKUM – Ouders van jonge kinderen werden in mei 2017 bevraagd over hun bekendheid met en waardering van het aanbod van de Bibliotheek. Uit het onderzoek van biebpanel, een panel van bibliotheekleden
en -bezoekers, blijkt dat veel mensen nog niet weten dat de Bibliotheek gratis is voor kinderen. En dat alle leden ook nog eens boetevrij lenen.

66% van de kinderen nog niet lid
Veel Nederlanders denken bij de Bibliotheek nog steeds aan boeken lenen en helaas ook boetes. Ouders kopen boeken voor hun kinderen, krijgen deze cadeau of gaan zelf niet zo vaak naar de Bibliotheek. Of ze lenen voor de kinderen op hun eigen kaart. Allemaal redenen waarom 66% van de kinderen nog niet lid is van de Bibliotheek. En dat is jammer, want de Bibliotheek biedt veel meer dan boeken en is ook nog eens gratis voor kinderen tot 18 jaar! Kinderen tot 18 jaar kunnen een abonnement afsluiten aan de balie in de Bibliotheek. Kinderen tot twee jaar krijgen een BoekStart-Koffertje cadeau, met daarin prentenboekjes en informatie. De waardebon om het koffertje op te halen krijgen ze van de gemeente bij de aangifte van de geboorte.

Activiteiten voor kinderen
De Bibliotheek biedt naast boeken ook tijdschriften, dvd’s, e-books en een breed aanbod aan activiteiten. Het aanbod voor het najaar is te vinden op www.ontdekdebieb.nl, en bestaat onder andere uit CoderDojo’s waarin kinderen leren programmeren, LAN-party’s, voorstellingen, workshops zoals ‘sieraden maken’, ‘spelen met taal’ en ‘striptekenen’.

Boetevrij voor iedereen
Naast het feit dat kinderen gratis lid zijn, is Bibliotheek Noord Fryslân alweer 1,5 jaar boetevrij voor iedereen. Ook voor volwassenen zijn abonnementskosten bijzonder laag. Een basisabonnement kost niet meer dan wat drie à vier nieuw verschenen boeken in de winkel kosten. Een lidmaatschap geeft daarnaast ook toegang tot e-books, korting bij activiteiten en nog veel meer. Liever eerst kennismaken met de Bibliotheek? Met een kennismakingsabonnement van €12,50 kunt u drie maanden genieten van het lenen van boeken, tijdschriften en films.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button