Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Bibliotheken Noord Fryslân presenteert Frysklab

DOKKUM – Van 7 t/m 18 oktober wordt de Kinderboekenweek voor de 61ste keer landelijk georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Raar maar Waar’ en draait allemaal om techniek, natuur en wetenschap. Tijdens deze week presenteert Bibliotheken Noord Fryslân, De Noord Fryske Frysklab toer!

Het Frysklab past helemaal bij het Kinderboekenweek thema van dit jaar. Het Frysklab is het mobiele Bibliotheek Fablab van Fryslân, oftewel een bus vol met techniek en wetenschap. Het Frysklab heeft een 3d-printer waarmee je van klei bijzondere vormen kan maken. Daarnaast is er een vinyl snijder, een borduurmachine en een freesmachine. Tijdens deze middagen kan iedereen het Frysklab bezoeken en kennis opdoen en experimenteren in de bus.

Bibliotheken Noord Fryslân heeft het Frysklab geboekt op een aantal locaties bij onze Bibliotheek vestigingen. En voor het eerst gaat Frysklab overzees op bezoek naar het Waddeneiland Schiermonnikoog, kortom een toer om te volgen!

Startlocatie

Woensdag 7 oktober wordt om 14.00 uur het startsein gegeven bij de Bibliotheek in Buitenpost voor de Noord Fryske Frysklab toer door Doetie de Jager, Leidinggevende Educatie bij Bibliotheek Noord Fryslân. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De Frysklab bus blijft die middag tot 18.00 uur bij de bibliotheek staan.

Toerdata

Vrijdag 9 oktober van 11.00 – 15.00 uur bij Bibliotheek Schiermonnikoog

Zaterdag 10 oktober van 11.00 – 15.00 uur bij Bibliotheek Dokkum

Woensdag 14 oktober van 14.00 – 18.00 uur bij Bibliotheek Stiens

Vrijdag 16 oktober van 14.00 – 18.00 uur bij Bibliotheek Franeker

Bibliotheken Noord Fryslân

Bibliotheken Noord Fryslân heeft als een van haar doelen het plezier in lezen bij kinderen te stimuleren. Door veel te lezen word je een betere lezer en vergroot je je woordenschat. Daarmee schep je kansen om mee te doen in de maatschappij. In het verlengde hiervan spelen ook mediawijsheid en digitale vaardigheden een belangrijke rol. Dit probeert Bibliotheken Noord Fryslân op een leuke en speelse manier onder de aandacht te brengen zoals de Kinderboekenweek en het Frysklab. Zo worden kinderen wegwijs in de nieuwe technologieën die weer belangrijk zijn voor hun 21st century skills.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button