Blauw Zwart 1 – Invicta/Frigro 1

WIERDEN – Op zaterdag 3 september 2016 stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 op het programma. De pruttelpotformatie is een samenwerking aangegaan met KV Frigro uit Gerkesklooster en spelen deze competitie onder de naam Invicta/Frigro.

Met een aantal veranderingen door de samenwerking met Frigro en twee wekenvoorbereiding begon het eerste team in de volgende formatie. Uulco, Jorn, Wilma en Silva begonnen in de aanval. In de verdediging startten Wim, Anne-Jan, Folkje en Danielle. Gertjan en Hinke waren mee afgereisd naar het verre Wierden. Ebelien Beiboer is als staf toegevoegd bij het eerste team en zal Andre Kalsbeek ondersteunen.

Om 15:30 uur gaf de scheidsrechter het startsein in Wierden en begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kon Invicta/Frigro het eerste doelpunt op papier zetten. Uulco scoorde vanaf de strafworpstip de 0-1. Lange tijd bleef het 0-1 tot Blauw Zwart in de 14e minuut de korf wist te raken van afstand, 1-1. Wim wist een prachtige one-hander te maken waardoor de stand op 1-2 kwam. In de eerste helft werden de doelpunten om en om gescoord waardoor erna 33 minuten spelen een 4-4 stand op het scorebord stond. Vlak voor rust was het Blauw Zwart die twee keer scoorde en Invicta/Frigro eenmaal. Er werd met een stand van 6-5 gerust.

Het was zaak voor de pruttelpotformatie om rustig te blijven en het eigen spel weer op te pakken. Na een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter was het belangrijk om vertrouwen te houden in het eigen team. Er werden veel kansen gemist en dit moest in de tweede helft verbeterd worden.

De tweede helft begon goed voor Invicta/Frigro. Al snel scoorde Anne-Jan Miedema een mooie afstander en ook dankzij een doorloopbal van Silva, afgemaakt met één hand, kwam Invicta/Frigro terug tot 7-7. Toch bleef het vlaggenschip uit Kollum de kansen missen waardoor er weinig doelpunten vielen in het eerste gedeelte van de tweede helft. Uulco wist in de tweede helft een aantal keer de korf te vinden, eveneens als Wilma en Anne-Jan. Maar Blauw-Zwart werd zuiverder in de tweede helft en kon het eerste gaatje van 4 doelpunten slaan door een vrije bal te scoren, 10-14.

Ondertussen was Hinke Beets in het veld gekomen voor Silva van der Laan, die een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Gertjan Oppersma kwam in het veld voor Wim Oostra om de rebound sterker neer te zetten in het vak. Hij scoorde nog een kleine kans, maar Blauw-Zwart gaf het verschil van vier doelpunten niet meer weg. Na twee keer 35 minuten spelen stond er een stand van 16-13 op het scorebord. Volgende week speelt Invicta/Frigro 1 thuis tegen DWA/argo 1 om 15:30 uur. Alle publiek is welkom!