HoofdnieuwsRegionaal

Blauwe zone op de Voorstraat?

KOLLUM – Donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Noardeast Fryslan heeft S!N raadslid Sjoerd Keizer vragen gesteld aan de wethouder over de parkeerproblemen in de Voorstraat in Kollum. Na veel klachten van middenstanders, is onze inzet om de Voorstraat tot een blauwe zone te ontwikkelen zodat er weer korter geparkeerd wordt en er doorstroming kan plaatsvinden.

Sjoerd Keizer hierover: “Vier weken geleden kwam ik in contact met de voorzitter van de HIM. Vaak vraag ik als raadslid of er nog zaken spelen in Kollum. Hij begon over de parkeerproblemen aan de Voorstraat te Kollum. De Voorstraat is aan het veranderen. Er komen kantoren, een nieuwe B&B, en er komen meer appartementen boven de winkels. Je mag permanent parkeren aan de Voorstraat en daar zit het probleem. De winkels zijn steeds moeilijker te bereiken omdat de auto’s de hele week op dezelfde plaats blijven staan.”

Naar aanleiding van de vragen die er donderdagavond werden gesteld heeft de wethouder toegezegd om hierover een afspraak te maken met de Middenstandsvereniging HIM.

Foto: Google Maps.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button