HoofdnieuwsRegionaalSport

Blijf veilig en gezond fietsen!

KOLLUM – De gemeenten Kollumerland en Achtkarspelen, het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid en de Fietsersbond organiseren op dinsdag  9 mei 2017  een Fietsinformatiedag voor belangstellenden in deze twee gemeenten. De locatie is: Zalencentrum De Colle, Kerkstraat 4, 9291 CA Kollum. De Fietsinformatiedag is van 09.00 – 16.00 uur. Het doel van deze dag is er voor te zorgen dat senioren zo lang mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk, blijven fietsen met of zonder elektrische ondersteuning.

Op de Fietsinformatiedag zal advies gegeven worden over het gebruik van de E-bike. Er zal onder andere aandacht besteed worden aan veilig verkeersgedrag in diverse verkeerssituaties, uw verkeerskennis wordt opgefrist en in de fietsgymnastiek worden oefeningen gedaan t.a.v. balans, evenwicht, spierkracht en achteromkijken. Buiten wordt de fietsvaardigheid getest op een fietsparcours o.l.v. een fietsdocent. Wordt het fietsen door omstandigheden iets te moeilijk en overweegt u de fiets niet meer te gebruiken, dan kunt u ook voorlichting krijgen over de driewielfiets en de loopfiets. Door middel van deze vervoersmiddelen kunt u nog wat langer actief buiten zijn. Als afsluiting van de dag wordt er gezamenlijk nog een fietstocht gemaakt.De kosten voor deze dag incl. lunch zijn €5. Graag nodigen wij u uit om met uw fiets (gewone/ e-bike) naar deze fietsinformatiedag te komen. Komt het u beter uit met de auto te komen dan is dat ook geen probleem.

Voor nadere informatie kunt u bellen met Tekla Scholtens, fietsdocent van de Fietsersbond, via telefoonnummer 058-2501161/ 06-19608690.

U kunt u aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen Tel: 030 – 2918171. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected] o.v.v. “aanmelding fietsinformatiedag Kollum”.

Noteer in de e-mail uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, met welke fiets u komt (gewoon/ e-bike) en of u WA verzekerd bent. Deelname is op eigen risico. U ontvangt ongeveer één week voor de fietsinformatiedag een bevestiging van uw deelname van de Fietsersbond. We hopen u allen te zien op dinsdag 9 mei!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button