Bliksemstart Kollum overrompelt SDS

KOLLUM – Tijdens het eerste half uur tussen Kollum en SDS bleek Kollum zeer effectief met de hun geboden kansen om te springen. Qua voetbal leek het een gelijkopgaande strijd met kansen over en weer, maar de Kollumers profiteerden optimaal. Al na tien minuten was het raak toen  Hein van Marrum de 1-0 op het scorebord bracht na een half gestopte bal van keeper Toering. Joop Pijnacker liet een venijnig schot los die de keeper ternauwernood kon tegenhouden en Van Marrum was er als de kippen bij om binnen te schuiven. Even later kreeg ook Romke Bos een goede kans, maar zijn lob verdween net over het door de keeper verlaten doel. Kollum probeerde door te drukken, maar verwaarloosde daarmee de verdeging, wat resulteerde in een counter van Jelmer Posthumus die alleen op keeper Weidenaar af stormde. Posthumus begon te twijfelen en schoot recht tegen Weidenaar op. De dadendrang van Kollum werd beloont na een vrije trap vanaf rechts van Wiebe Postma, die de bal panklaar op de kruin van Marinus Hoekstra legde en de 2-0 scoorde. SDS was daarna even volledig de weg kwijt want binnen 7 minuten daarna was het eerst Romke Bos, die na een tikkie terug van Marinus Hoekstra, met de buitenkant schoen prima uithaalde en de 3-0 tot stand bracht. Bij de 4-0 ging de verdediging van SDS volledig in de fout toen Wierd de Vries via links alleen kon opstomen en beheerst scoorde. Kollum liet het daarna iets lopen en vergat SDS helemaal op de pijnbank te leggen. De ploeg uit Easterein profiteerde daar optimaal van en wist zelfs tegen te scoren toen Eppie Weidenaar een voorzet los liet, na een duw, maar scheidsrechter van der Woude uit Assen liet doorspelen en daar wist Jelmer Posthumus wel raad mee. 4-1.

Na de rust begon Kollum zeer slap aan de tweede helft en dat werd al na tien minuten afgestraft toen een verdediger van Kollum een overtreding in het strafschopgebied maakte en Durk Yde Sjaarda wel raad wist met de penalty. Er volgde een tijd van slecht voetbal van beide kanten, met toch wel de beste kansen voor SDS, maar zij wisten niet te profiteren. Een kwartier voor tijd was het de topscoorder van Kollum, Joop Pijnacker, die deze middag toch zijn doelpunt meepikte toen hij, na een prachtige pass van Hein van Marrum, twee tegenstanders uitkapte en beheerst keeper Toering passeerde. Het verzet van SDS was gebroken en Kollum vond het wel best, zodat deze wedstrijd in een eclatante overwinning van 5-2 eindigde. Met deze overwinning nestelde Kollum zich nog steviger op de eerste plaats in de derde periode doordat de vijf volgers allemaal punten verspeelden.