Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

BodemBeLEEFdagen in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni organiseert Mulder Agro uit Kollumerzwaag de BodemBeLEEFdagen. Tijdens deze twee dagen zijn boeren (vrijdag) en burgers (zaterdag) welkom om meer te leren over de bodem en over het belang daarvan voor onze gezondheid. Het programma is voor jong en oud. De BodemBeLEEFdagen worden georganiseerd in het kader van het Jaar van de Bodem.

Bodem beleven

De bodem is de basis voor veel dingen die vaak als vanzelfsprekend gezien worden. Voedsel, natuur, energie, wonen, drinkwater, en de koolstof- en stikstofkringloop. Alles begint bij de bodem. De bodem is daarmee het fundament van ons bestaan. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens de BodemBeLEEFdagen word je uitgedaagd om over de bodem na te denken. Bezoek de beurs met standhouders, bekijk een inspirerende film en laat je bijpraten over allerlei bodemzaken tijdens één van de vele workshops. Voor de boeren is er op vrijdag ook een loonwerkersveld waar landbouwmachines worden getoond die de bodemvruchtbaarheid ten goede komen. ’s Avonds is er de Boeren Smaakavond. Op zaterdag is er voor de kinderen een springkussen, kunnen ze een bedrijfsspeurtocht lopen, worden verschillende films getoond, zijn er leskisten over de bodem en kunnen ze een heus BodemBeleefpad lopen.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.mulderagro.nl. Inschrijven voor de workshops en de Boeren Smaakavond kan tot uiterlijk dinsdagavond 9 juni 24.00 uur. De BodemBeLEEFdagen vinden plaats bij Mulder Agro aan de Foarwei 45, Kollumerzwaag.

Bodem-ambassadeur

2015 is door de FAO (de voedsel- en landbouworganisatie van de VN) uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem. Met als doel politiek en burger ervan te overtuigen dat bewust bodemgebruik geen jaar langer kan wachten. In Noordoost Fryslân heeft de bodem al jarenlang een enthousiaste ambassadeur in de persoon van Theo Mulder van Mulder Agro uit Kollumerzwaag. “De bodem heeft onze aandacht hard nodig, net zoals wij de bodem nodig hebben voor de productie van ons voedsel en het functioneren van levende ecosystemen.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button