HoofdnieuwsRegionaalSport

Boeiende Van Lingen Skate competitie in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag 31 augustus was de skeelerbaan van Skeelervereniging Surhuisterveen het toneel voor de bekende Van Lingen Skate competitie. Deze competitie is inmiddels uitgegroeid tot de grootste jeugdskeelercompetitie van het Noorden. Onder redelijk goede weersomstandigheden, slechts een enkele bui kwam voorbij, kon rond 10.00 uur het startschot worden gelost waarna de jongste deelnemers van start konden voor de 6e competitieronde. Voor de deelnemers zijn de wedstrijden altijd erg spannend, want na de vele trainingen is dit het moment om de krachten met elkaar te meten.

Op het programma stonden deze keer de onderdelen individuele tijdrit, de ‘in lijn’ wedstrijden waarbij als groep wordt gestart, en vanaf de pupillen 1 ook de spannende puntenkoers over 3 of 5 kilometer waarbij in elke ronde punten te verdienen waren. De eer van Skeelervereniging Surhuisterveen werd verdedigd door Froukje Elzinga uit Opende, die in de categorie pupillen 3 een prima prestatie neerzette. Jeugdtalenten van verenigingen uit de regio, zoals Ids uit Zwaagwesteinde en De Draai uit Haulerwijk, wisten de nodige prijzen in de wacht te slepen. Skeelervereniging Surhuisterveen hoopt volgend jaar meer jeugdig talent, die in eigen gelederen volop aanwezig zijn, aan de start van deze boeiende competitie te brengen. Al met al kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd evenement.

De complete uitslagen en het klassement zijn terug te vinden op www.skeelerverenigingsurhuisterveen.nl. De laatste beslissende ronde van de Van Lingen competitie zal op 14 september verreden worden in Haulerwijk.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button