HoofdnieuwsRegionaal

Boeren stellen bedrijf open tijdens Brommels!

BURGUM/KOLLUM – Enkele leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden stellen hun boerderij en land open tijdens het bramenfestijn Brommels! op 22 en 23 augustus. Het evenement vindt plaats in het coulisselandschap, het werkgebied van de vereniging. De bedrijven van Elzenhiem van de familie Ripping aan de Tollingawei 2 bij Kollum, de melkveehouderij van maatschap Atsma aan de Kleine Hornstweg 8 bij Eastermar, familie Benedictus aan de Seadwei in Eastermar en de bedrijven van de maatschappen de Vries, van der Wal en Hooisma aan de Rykswei in Kootstertille doen graag mee aan het Wâldpyk-festijn.

De familie Ripping stelt het erf van het melkveebedrijf en zorgboerderij open voor verschillende activiteiten op zaterdag 22 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Ook start hier de Brommelskuier. Elzenhiem heeft een net geopende winkeltje met zelfgemaakte producten. Het agrarisch bedrijf van de familie Atsma in Eastermar is eveneens geopend op 22 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.

Aan de Rykswei 1 en 4 in Kootstertille kunt u op zaterdag 22 augustus starten voor een wandeling door het Twizelerlânskip. De bedrijven van de maatschappen Van der Wal, Het Hooihuis en Y.W. en M.Y. de Vries stellen hun land open voor een mooie wandeling door het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden (NFW). Bij de familie Benedictus aan de Seadwei 17 in Eastermar kunt u deelnemen aan een excursie langs houtwallen.

Tevens is de NFW op zaterdag met een stand aanwezig bij Interieurcafé Pilat&Pilat aan de Tsjerkebuorren 46 in Twizel. Er is een prijsvraag uitgeschreven en kinderen kunnen meebouwen aan een mega insectenhuis!

Brommels! zet de traditie van het bramenplukken in de Noardlike Fryske Wâlden letterlijk op de kaart. Inwoners en gasten maken tijdens het evenement kennis met de brommel, oftewel braam, het coulisselandschap en de cultuur van het gebied. Deelnemers aan Brommels! ervaren dat de boeren hier zorgen voor onderhoud van elzensingels, dykswâlen en pingo’s en zo het unieke cultuurlandschap in stand houden. De agrarische bedrijven van de Noardlike Fryske Wâlden (NFW) in Kollum, Kootstertille en Eastermar geven tijdens Brommels! informatie over het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. In totaal onderhouden de NFW-leden 150 kilometer aan houtwallen, 1.500 kilometer aan elzensingels en honderden pingo’s en dobben in de regio. Dankzij het goede beheer van deze leden kan iedereen genieten van het prachtige landschap.

Verschillende boerderijen in de Noardlike Fryske Wâlden doen mee aan Brommels!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button