HoofdnieuwsRegionaal

Bomen geplant in kader 400-jarig bestaan Kollumerpomp

KOLLUMERPOMP – Zaterdagmorgen werden door Passage, Plaatselijke Belang en de jubileumcommissie twee bol-esdoorns geplant langs wandelpad De Blikken. Het planten van de bomen was een initiatief van Passage. Deze damesgroep wilde iets cadeau doen aan het dorp dat dit jaar 400 jaar bestaat. Volgens mevrouw Postma van Passage geef je een cadeau als iemand jarig is en de dames waren op het idee gekomen om een boom cadeau te doen. Mevrouw Postma vond dat de boom ook symbool stond voor de Passage. Ze hoopte dat de boom een goede plek heeft gekregen en dat hij goed mag groeien en bloeien en dat ook de Passage in de toekomst zal blijven bestaan en dat het ledenaantal mag groeien.

Het initiatief werd overgenomen door Plaatselijk Belang en ook zij deden een boom cadeau. Volgens de heer Kingma, voorzitter van de jubileumcommissie, symboliseren het wortelstelsel en de stam het dorp Kollumerpomp en de takken en de blaadjes de inwoners van het dorp. En hij hoopte dat het dorp ook in de toekomst zal mogen groeien net als de beide bomen.

Met vereende krachten werden beide bomen geplant door leden van Passage, Plaatselijk Belang en de jubileumcommissie. De bol-esdoorn groeit, zoals de naam al doet vermoeden, in een bolvorm. In het voorjaar vormt de boom voor de bladgroei mooie gele bloeiende trosjes en in de herfst verliest de boom zijn bladeren.

Verslag Harmke Nauta,   Foto’s Dineke van der Laan

Bomen geplant in kader 400-jarig bestaan Kollumerpomp

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button