Sport

Bouwdagen Stertil Survivalrun begonnen

KOOTSTERTILLE – Zaterdag 26 januari is de bouwploeg van Stichting Survival Kootstertille begonnen met het opbouwen van de hindernissen. Op 10 maart vindt de 18e editie van de survivalrun in Kootstertille plaats. Dit jaar met Stertil als nieuwe hoofdsponsor.

Stichting Survival Kootstertille organiseert voor de 18e keer de survivalrun. Er zullen rond de 1500 survivalrunners aan de start staan. Er staat hun weer een afwisselende route van 4,5,8 of 11 kilometer te wachten, met uitdagende hindernissen voor beginnende, maar ook goed getrainde survivalrunners. Dit jaar is een bijzondere editie met Stertil als nieuwe hoofdsponsor. Zij hebben het stokje na 7 jaar van Biddle overgenomen.

Een survivalrun kan niet zonder uitdagende hindernissen. Ook dit jaar heeft de parcourscommissie weer een mooie run samengesteld met natuurlijk weer een paar leuke verrassingen voor de deelnemers. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen wordt er kilometers touw, netten,  zware balken, autobanden en vele andere materialen gebruikt. Zonder de medewerking van vrijwilligers is dit allemaal niet te realiseren. De 1e bouwdag had een regenachtige gestart. Ondanks het tegenvallende weer  waren er 30 vrijwilligers de hele dag actief en zijn er al ruim 9 hindernissen gebouwd.

De bouwdagen zijn elke zaterdag en in de week van de run wordt er de hele week gebouwd. De dag begint om 8:00 uur  met koffie/thee bij de loods aan de Oastkern 51 in Kootstertille. De middagploeg begint 13.00 uur met bouwen. Voor de bouwers die de hele dag blijven zorgt Stichting Survival Kootstertille voor een warme hap tussen de middag. Lijkt het u/jou leuk om ook een keer te helpen?  Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. Vele handen maken licht werk!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button