EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Brandweer Kollum eerste team SamenLoop voor Hoop Kollumerland

KOLLUM – Donderdag 18 februari was het dan zo ver: De Kick-Off voor de SamenLoop voor Hoop Kollumerland 2016, die plaatsvindt op 2 en 3 september. Met een goed gevulde zaal en een enthousiaste organisatie, werd het startsein gegeven voor de promotiecampagne. De stuurgroep van de SamenLoop voor Hoop werd voorgesteld aan het publiek, en ook heeft het eerste team zich officieel ingeschreven. Dit eerste team was het brandweerteam. In brandweertenue zetten zij hun handtekeningen, en zo werd ook het startsein voor de inschrijving voor teams gegeven.

Ook de burgemeester van Kollumerland, Bearn Bilker was aanwezig. Hij benadrukte dat de SamenLoop voor Hoop voor verbondenheid en saamhorigheid kon zorgen. Zangeres Carla de Bruine zong een aantal prachtige nummers die perfect pasten bij het thema van de SamenLoop voor Hoop: de strijd tegen kanker, waarin de hoop niet verloren mag gaan. Zij zong onder andere het liedje Mooi van Marco Borsato. Er werd afgesloten met een verloting. Er waren vele prijzen te winnen van lokale sponsoren. De organisatie wil dan ook deze sponsoren hartelijk danken. De organisatie hoopt dat de SamenLoop voor Hoop in september een groot succes zal worden, en zal er alles aan doen om het een onvergetelijke 24 uur te maken.

De organisatie is nog hard op zoek naar teams die deze 24 uur mee willen lopen om zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Met dit geld kan er meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar de oorzaken van kanker en de bestrijding hiervan. De teams kunnen zich via de site www.samenloopvoorhoop.nl/kollumerland inschrijven. Ook kunnen zij contact opnemen met Klaske Hollema (06-31688493)

Komende week worden er 3 verschillende informatieavonden voor teams georganiseerd in verschillende dorpen. Tijdens deze informatieavonden krijgen teams meer informatie over wat er precies van hen verwacht wordt.

Maandag 22 februari om 20.00: Dorpscentrum De Trije Doarpen, Foarwei 116, 9298 JP Kollumerzwaag.
Dinsdag 23 februari om 20.00: Pro Rege, Oostenburgstraat 1/3, 9291 EM Kollum.

Woensdag 24 februari om 20.00: De Lauwers / Sportcomplex ’t Meertenûst, Leegsterweg 11, 9852 TH Warfstermolen.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button