112HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer redt reeën van verdrinkingsdood (video)

OUDWOUDE – De brandweer van Kollum werd zondagmiddag opgeroepen voor een dier te water aan de Foarwei in Oudwoude. Bij de meldkamer kwam een telefoontje binnen dat een omstander drie reeën in de Trekvaart zag zwemmen die er niet meer zelfstandig uit konden komen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam heeft de brandweer twee reeën uit het water gehaald. De derde ree konden de brandweerlieden van Kollum nergens vinden. Om het zoeken makkelijker te maken werd de boot van de brandweer van Zoutkamp opgeroepen. De brandweer van Zoutkamp heeft met een boot in de omgeving gezocht naar de derde ree, deze werd niet meer aangetroffen.

De dierenambulance is ook ter plaatse gekomen en heeft de twee reeën onderzocht, na overleg zijn deze bij een weiland vrijgelaten. Nadat deze werden vrijgelaten werd de zoektocht naar de derde ree gestaakt door de brandweer van Kollum en Zoutkamp.

Foto’s en video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Misschien eens denken aan plekken waar de dieren uit het water kunnen komen..tis bijna overal beschoeing….Jonge eendjes worden op gevreten of verdrinken..en nu reeen….deze hebben nog geluk gehad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button