Sport

Broers Bosma Matchwinnaars WTOC

OUDWOUDE – De heenwedstrijd ging kansloos verloren. Het begin van de wedstrijd was combinatie voetbal het credo van beide partijen. Tot de zestien ging dat goed. Veel verder kwamen beide elftallen niet. Na een half uurtje was het voorbij en er werd steeds meer de lange bal gespeeld. Dit leidt meestal tot goed voetbal. De verdediging heeft het dan gemakkelijker. Kansen werden er amper gecreëerd. Jesper Maat schoot uit kansrijke positie hoog over de WTOC veste. WTOC zag Jan Smid een goede kopkans missen. Klaas Bosma probeerde het twee keer met een gericht schot maar ook zonder resultaat.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Oppermachtige verdedigingen. De voorwaartsen wisten niet de goede oplossing te vinden om hier doorheen te breken. WTOC was de meest aanvallende partij. Jaap de Bruin schoot in het zijnet. Berend Jan Prins kwam voor het eerst in 2016 in het veld. Geblesseerd geraakt in de heen wedstrijd duurde het herstel lang. Het leek een bloedeloos gelijkspel te worden. Een opleving van Sybren Bosma lag aan de basis van de verdiende overwinning. Hij wurmde zich door de Trynwâlden verdediging en lag de bal panklaar voor broer Jilles Bosma die dit buitenkansje verzilverde.1-0.
Kort daarna floot scheidsrechter A van Tuinen af. Door deze overwinning en nog 3 wedstrijden te gaan komt een eventueel kampioenschap dichtbij.

Foto’s Frans Turkstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button