Sport

Broers van der Wal turnen naar Goud

LEMMER – Zaterdag 23 januari werd in Lemmer het seizoen geopend voor de heren turnen niveau 15 tot en met 11. Voor GVV deden er acht jongens mee aan deze wedstrijd. Dit waren Pieter de Hoop, Martin van der Wal, Jesse Postma, Jeffrey Jansen, Sebatiaan Benjak, Mo Aho Nuur, Joran van der Wal en Ingmar de Vegt.

In de eerste wedstrijd mochten Pieter de Hoop en Martin van der Wal het spits afbijten voor GVV. Pieter de Hoop turnt instap niveau 12. In deze categorie was er een zeer groot deelnemersveld aanwezig. Maar Pieter turnde netjes zoals we van hem gewend zijn. Helaas ging het bij het onderdeel ringen mis. Maar van de 22 deelnemers werd Pieter keurig achtste.
Martin van der Wal turnt pupil niveau 12. Martin maakte dit seizoen grote sprongen vooruit en turnt erg netjes. Dit was terug te zien op de wedstrijden ook hier turnde hij als nooit tevoren. Dit werd beloond met een gouden medaille.

Jesse Postma, Jeffrey Jansen en Sebatiaan Benjak mochten in de tweede wedstrijd van de dag aan de jury laten zien wat ze konden. Jesse Postma en Jeffrey Jansen turnen benjamin niveau 13. Ze zijn één van de jongste deelnemers van GVV. Voor Jeffrey was het zijn eerste wedstrijd en dit bracht wel wat zenuwen met zich mee. Jesse turnde een nette wedstrijd. Jesse miste nipt het podium en werd 4e. Jeffrey werd op zijn eerste wedstrijd keurig 7e.

Sebatiaan Benjak turnt instap niveau 13. Ook voor hem was het zijn allereerste wedstrijd. De zenuwen hield hij goed in bedwang en werd keurig 11e. Mo Aho Nuur is vandaag de allerjongste deelnemer van GVV die deelneemt aan de wedstrijden. Mo turnt benjamin niveau 15 en ook voor hem is het zijn eerste wedstrijd. Mo moest het opnemen in een grote groep jongens. Mo turnde naar een keurige 7e plek.

In de laatste wedstrijd van deze dag was het de beurt aan Joran van der Wal en Ingmar de Vegt. De jongens turnen benjamin niveau 14. De jongens turnden netjes en strak. Voor Ingmar was het ook zijn eerste wedstrijd en vond dit erg spannend. Ingmar turnde naar een nette 9e plaats. Teamgenoot Joran mocht in deze categorie het goud in ontvangst nemen.

De volgende wedstrijd is 20 februari in Damwoude. Deze wedstrijd zal georganiseerd worden door GVV. Tijdens deze wedstrijd zullen de Friese Kampioenen naar boven drijven en maken de heren kans op een plaats voor de District Finale.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button