Sport

Brons tijdens EK Majorette voor accessorieduo Brenda en Jelly

DOKKUM – Afgelopen weekend werden in Slovonsky Brod te Kroatië de Europese Kampioenschappen Majorette georganiseerd door de internationale bond N.B.T.A. Nederland was vertegenwoordigd met zo’n honderd majorettes en twee daarvan werden in Dokkum en omgeving nauwlettend in de gaten gehouden.

Ondanks een slechte livestream was goed te zien hoe de door Durkje Sijtsma getrainde en begeleide Brenda van den Broek en Jelly Wiersma hun show afwerkten. Het ging fantastisch. In een poule met maar liefst 17 duo’s, werden Brenda en Jelly namens Release uit Dokkum uiteindelijk derde. Een prima prestatie in zo’n groot deelnemersveld. De honderden uren training werden beloond met een fraaie beker in de klasse Duo Accessorie Senior.

Bijzonder detail is dat de duopartner van Jelly gevonden werd bij Revolution Delfzijl. Tijdens een eerder EK hadden de dames, die destijds elk een accessorieduo begeleidden, het plan opgevat om samen een accessorieshow neer te zetten. De tweede plek tijdens het NK zorgde uiteindelijk voor de tickets voor het EK in Kroatië. Dankzij vele sponsoren, waaronder Veenma Mechanisatie uit Dokkum en Autobedrijf Feenstra uit Rinsumageest, werd de droom om deel te nemen aan het EK uiteindelijk werkelijkheid.

Het EK was een eyeopener voor de aanwezigen. De doorgaans superieur aanwezige Nederlandse equipe, zag dat de concurrentie flinke stappen had gemaakt. Volgend jaar zal het EK in Italië worden gehouden en zal het niveau van de shows naar een nog hoger plan getild moeten worden. Een extra uitdaging voor de Nederlandse equipe in het algemeen en Release in het bijzonder.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button