Brons voor Akky en zilver voor Esther

Geplaatst op 11 februari 2018 om 17:03 | In de categorie:

DOKKUM – Zaterdag 10 februari kwamen Marije Scherjon en Danisha Teitsma in actie tijdens de eerste wedstrijd. Deze wedstrijd werd gehouden in Dokkum. Marije turnt in de categorie pupil 2 D1. Gelukkig was ze voldoende hersteld om mee te kunnen doen. Marije deed dit jaar een nieuwe dans op de vloer. Ze turnde netjes, maar er moeten nog wat bonussen worden toegevoegd. Helaas hebben we de puntjes nog niet op de i kunnen zetten, waardoor ze nog niet heeft laten zien wat ze in haar mars heeft. Maar dit gaan we de volgende wedstrijd zeker doen. Voor Danisha is dit het eerste jaar in de selectie. Erg knap wat ze vandaag al heeft laten zien. Ze turnde super op de toestellen balk en vloer. Op balk versloeg ze zelfs al haar concurrenten door met veel lef te turnen. Bij de sprong en brug zijn nog verbeterpunten. Ze greep net naast een medailleplek met een 4e plaats.

In de tweede wedstrijd werd er geturnd door Jenny Merkus (junior G). Helaas zonder haar teamgenootjes Alette, die kampt met een langdurige blessure en Libbrich die een belangrijk muziekexamen had. Jenny turnde een stabiele wedstrijd. Ook op de balk waar ze met alles bleef staan. Net als Danisha stond ze net naast een podiumplek.

In de derde wedstrijd kwamen Akky van Kammen, Esther Ijtsma en Kim Venema uit in de categorie junior H. Kim Venema liet een technisch sterke vloeroefening zien, waarbij ze dan ook 1e werd. Ze was dit jaar voor het eerst junior, dus ze mag terugkijken op een goede wedstrijd. Akky van Kammen kwam na een jaar geen wedstrijden te hebben gedaan weer terug op de wedstrijdvloer. Meteen met succes, want ze mocht een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen. Ook Esther liet zien wat ze in haar mars had. Op alle toestellen hield ze de zenuwen in bedwang. Dit resulteerde in een tweede plek. In de andere baan was het de beurt aan Ilse Wielstra die turnt in de categorie pupil d1. Zij deed voor het eerst een oefening op muziek op de grote vierkante vloer. Ze heeft grote sprongen gemaakt dit seizoen, maar voor nu was het nog een te sterk deelnemersveld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *