HoofdnieuwsRegionaal

BSO Dondersteen naar Mennomaneezje

BURGUM – Dinsdagochtend gingen een kleine 25 kinderen met begeleiding  van de Buitenschoolse Opvang van de Dondersteen uit Kollumerzwaag naar De Mennomaneezje in Burgum.De kinderen hebben deze week vakantie en daarom heeft de Dondersteen een leuke activiteit bedacht voor de kinderen.

Aangekomen bij de manege in Burgum werden de kinderen in drie groepen gedeeld. Groep één mocht een cap uitzoeken en zij gingen mee op de kar. Sommige kinderen mochten zelfs even mennen. De kinderen genoten hier zichtbaar van. De kinderen van de tweede groep mochten de pony’s aaien en borstelen. Sommige kinderen aarzelden eerst even, maar het wende al snel. Daarna werden de zadels op de pony’s gezet en waren de pony’s klaar voor de ritjes. Alle kinderen hebben even gereden, natuurlijk onder prima begeleiding van het personeel van de Mennomaneezje. De leiding van de Dondersteen kan terugzien op een prachtige ochtend met veel plezier voor de kinderen.

Continurooster
Ida Houkes, de eigenaresse van de Dondersteen, vertelde, dat na de vakantie op de basisschool in Kollumerzwaag het continurooster in gaat. Dit houdt in, dat de kinderen om half drie al naar de Kinderopvang komen. Ze zijn druk bezig om activiteiten te bedenken, zodat de kinderen ook na schooltijd leuke dingen kunnen doen. Dit ponyrijden zou er één van kunnen worden.

Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button