HoofdnieuwsOndernemend

BSO Dondersteen nu ook in Oudwoude

OUDWOUDE – Zaterdag was de officiële opening van de BSO ( Buitenschoolse Opvang) Dondersteen in dorpshuis Hústerwâld te Oudwoude. Wethouder Paul Maasbommel hield een toespraak en verrichtte de opening door een rood lint bij het toegangshek naar het plein van de BSO door te knippen. Daarna werd door de wethouder het bord onthuld met de naam van de BSO. De kinderen van Oudwoude konden via een prijsvraag een naam voor de groep inzenden, daar is één mooie naam uit gekozen. BSO “te plak” , verzonnen door Jan Doede Sangers. Jan Doede kreeg van de Dondersteen een prachtig cadeau aangeboden, dat erg in de smaak viel. In De BSO is plaats voor 16 kinderen. Er zijn inmiddels al 10 kinderen aangemeld.

Na het officiële gedeelte was er voor de aanwezigen een hapje en een drankje en konden de kinderen al spelen in de ruimte van de BSO/ peuterspeelgroep. Er was een springkussen, schminken en hobbelpaarden.

Hústerwâld
Het bestuur van Hústerwâld is zeer ingenomen met het realiseren van de BSO in Oudwoude. Zij hopen op een plezierige samenwerking en boden Ida Houkes, de eigenaresse van Kinderopvang Dondersteen een cadeau aan.

BSO en continurooster
Basisschool de Tarissing is na de zomervakantie overgegaan op continurooster. Mede hierdoor bleek dat er behoefte was aan BSO. Kinderopvang Dondersteen is in mei van dit jaar uitgenodigd samen met nog een kinderopvangorganisatie om een presentatie te houden voor belangstellenden. De ouders en bestuur van het MFC Hústerwald hebben gekozen voor de Dondersteen.
De BSO is alle dagen geopend, de kinderen doen mee met het activiteitenschema van de locatie in Kollumerzwaag.

Peuterspeelzaal
In het dorpshuis in Oudwoude was al een peuterspeelzaal gevestigd, deze is ook overgenomen door de Dondersteen. De naam van deze peuterspeelgroep is “De Krûpelhintsjes”. De peuterspeelgroep is op maandag- en woensdagochtend van 8:15 tot 11:15 uur. Er wordt gewerkt met het VVE programma Piramide en het kindvolgsysteem Pravoo.

Locatie Kollumerzwaag

Op de locatie  van Kinderopvang Dondersteen in Kollumerzwaag is er kinderopvang, een peuterspeelgroep, BSO de Bengels en is er de mogelijkheid voor vakantieopvang.

Voor meer informatie kijk dan op www.kinderopvangdondersteen.nl.

Foto’s  Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button