RegionaalSport

Buitenpost 5 plaatst zich voor de bekerfinale

BUITENPOST – Buitenpost 5 heeft donderdagavond geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor de bekerfinale. In Menaldum werd met 1-2 gewonnen van Foarút 2. De bekerfinale wordt gespeeld tegen SJS 3 uit Stadskanaal op zaterdag 18 mei om 12.30 uur.

Veel publiek

De Blauwkes waren vanaf het begin de bovenliggende partij in Menaldum, waar veel publiek uit Buitenpost naar toe was gereisd. In de eerste helft kopte Ruben Schootstra een corner van Martijn de Jong keurig binnen. Na de rust kwam Foarút op gelijke hoogte via een omstreden penalty. Buitenpost deed er daarna nog een schepje bovenop. Dit resulteerde in kansen voor Sake de Haan (op de paal) en René Rispens (redding keeper). Uit een volgende gevaarlijke aanval werd Renze Schootstra gevloerd in het strafschopgebied. De penalty was daarna een prooi voor De Haan die Buitenpost op 1-2 zette. Dit was uiteindelijk ook de eindstand en was het feest bij het vijfde.

Finale

Buitenpost 5 kan zich nu opmaken voor de bekerfinale tegen het derde van Voetbalvereniging Sportclub Juliana Stadskanaal. Dat wordt nog een flinke kluif voor de Blauwkes. De ijzersterke selectie van SJS 3 is met overmacht kampioen geworden in de reserve 4e klasse. Het team won alle tot nu toe 16 wedstrijden met 76 goals voor en 16 tegen. De winnaar van dit duel speelt de algehele bekerfinale tegen de winnaar van de zondag reserveteams.