RegionaalSport

Buitenpost blij met punt tegen DETO

BUITENPOST – VV Buitenpost mocht paasmaandag niet verliezen van concurrent DETO Twenterand. De thuisploeg was dan ook tevreden met de 2-2 eindstand. De gasten uit Vriezenveen kregen de meeste en de beste kansen tijdens het inhaalduel, maar konden de uitblinkende doelman Kevin van der Meulen slechts tweemaal passeren.

Bij Buitenpost vonden Robin Huisman de Jong en Joost Jesse Visser het net. Met de remise blijft DETO op acht punten achterstand staan en bivakkeert Buitenpost nog steeds op een veilige twaalfde plek op de ranglijst.

Direct een doelpunt

Pupil van de week Thijs Ploegsma had nog maar net gescoord of het duel tegen DETO Twenterand ontbrandde meteen. De eerste de beste aanval van de bezoekende club leverde direct een doelpunt op.

In de derde minuut werkte Kevin Pappels een voorzet achter de verbouwereerde Kevin van der Meulen. Het antwoord van Buitenpost volgde een paar minuten later. Een speler van DETO maakte dom hands in het strafschopgebied. Robin Huisman de Jong ging achter de bal staan en schoot vanaf 11 meter bekeken raak: 1-1.

Winnaar

De Blauwkes waren nog niet uitgejuicht of de bal lag aan de andere kant alweer in het net. Kevin Aman kon een bal uit een snelle aanval hard inkoppen. Snel daarna schreeuwde het thuispubliek om een tweede strafschop nadat Rik Weening onderuit ging, maar scheidsrechter Groenewegen beoordeelde dat er niks aan de hand was.

Na een drinkpauze zette Buitenpost meer druk en ging DETO achterover leunen, gokkend op de counter. Eenmaal kwamen de Vriezenveners er razendsnel uit, maar in de een-op-eensituatie met Anan kwam Van der Meulen als winnaar uit de strijd. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-2 tussenstand.

Vrije trap

Na de thee zette Buitenpost nog eens aan. Maar het spel was te slordig om het de bezoekers lastig te maken. De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor Anan. En wederom was er een uitstekende redding van Van der Meulen. Even later mocht Huisman de Jong een vrije trap nemen. Hij vond het hoofd van invaller Joost Jesse Visser die de 2-2 binnenknikte.

In deze fase rook Buitenpost dat er meer in zat. Rob Dijkstra probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net naast. Gesteund door de twaalfde man gooiden de Blauwkes veel energie in de wedstrijd.

Toch moest de achterhoede van Buitenpost waken voor de counters van DETO. Weening verdiende een strafschop toen hij binnen de beruchte lijnen overduidelijk werd vastgehouden. Arbiter Groenewegen durfde het echter niet aan Buitenpost een tweede penalty te geven.

Alles of niets

Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Rudmer Loonstra op aangeven van invaller Willem de Boer nog een goede mogelijkheid. Zijn poging werd door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Deze corner leverde wel gevaar maar geen doelpunt op. Tegen het einde van het duel ging DETO alles of niets spelen, op zoek naar de broodnodige drie punten.

Dit leverde een aantal hectische momenten op in het strafschopgebied. Man of the match Kevin van der Meulen liet ondanks de twee tegentreffers zien een meer dan uitstekende doelman te zijn. Zo bleef de 2-2 op het scorebord staan en kon Buitenpost net iets meer tevreden zijn met een punt dan DETO.

‘Niet ontevreden’

“Het was een erg moeizame wedstrijd van onze kant”, evalueert Buitenpost-coach René van der Weij. “Ik vond ons niet fris in het koppie, we moesten ons heel hard in de wedstrijd knokken. De eerste helft moeten we Kevin bedanken dat het 1-2 blijft, anders is de wedstrijd al gespeeld voor rust.” Van der Weij zag dat zijn ploeg na rust meer druk zette.

“Echter zonder grote kansen te creëren. Gelukkig maken we uit een standaardsituatie 2-2. Daarna is het over en weer en de laatste vijf minuten mochten we blij zijn dat DETO de trekker niet overhaalt,  want we kunnen hem verliezen op het einde. DETO houden we op afstand dat was vandaag de doelstelling. Het paasweekend twee punten gepakt tegen ploegen die bij ons in de buurt staan. Ik kan niet ontevreden zijn. Maandagavond 29 april weer een heel belangrijk inhaalduel tegen concurrent WHC.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Pieter Henstra (46. Joost Jesse Visser), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout, Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Durk de Haan (60. Willem de Boer), Wim de Vries, Rik Weening, Rudmer Loonstra (86. Halbe Elsenga)

Opstelling DETO: Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (85. Koen Fleer), Wybe Kram, Maarten Booijink, Kai Wesselink, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (64. Louis Vijfhuizen), Kevin Peppels, Lesley Nahrwold (82. Joost Exterkate), Kevin Aman

Scoreverloop: 3. Kevin Pappels 0-1, 10. Robin Huisman de Jong 1-1 (penalty), 11. Kevin Aman 1-2, 59. Joost Jesse Visser 2-2

Gele kaart: Robin Huisman de Jong (Buitenpost), Maarten Booyink (DETO)