Buitenpost eenvoudig langs Broekster Boys

BUITENPOST – Buitenpost had zaterdag een eenvoudige middag tegen Broekster Boys. De Blauwkes wonnen vrij gemakkelijk met 3-0 van de ploeg uit Damwâld. De doelpunten kwamen op naam van Robin Huisman de Jong, Jorrit Terpstra en Rob Dijkstra.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. Eersteklasser Broekster Boys werd teruggedrongen op eigen helft en Buitenpost probeerde combinerend een gaatje in de hechte defensie te zoeken. Dat lukte lange tijd niet. Net voor de rust werd de ban uiteindelijk vanaf de strafschopstip gebroken. De opgekomen Joost Jesse Visser werd vastgehouden binnen de 16, waarna arbiter Robert de Wit voor een penalty floot. Robin Huisman de Jong schoot de bal onberispelijk binnen. Direct daarna was het de beurt aan Jorrit Terpstra die de bal wat gelukkig meekreeg, maar uitstekend afrondde.

De tweede helft liet een wat ander beeld zien. Buitenpost speelde slordiger. Broekster Boys kreeg de gelegenheid meer aan de bal te komen wat ook resulteerde in een paar kansen. Het was Rob Dijkstra die de thuisploeg na een uur spelen op 3-0 zette na een mooie aanval. Omdat er veelvuldig werd gewisseld aan beide kanten, werd het spel er niet beter op. Gescoord werd er ook niet meer op het warme kunstgrasveld op De Swadde. Dinsdagavond is de volgende oefenwedstrijd voor Buitenpost. Om 19.00 uur is op het eigen sportpark Leeuwarder Zwaluwen de tegenstander.

Buitenpost-trainer Jasper Bouma was kritisch na afloop. “Het was een stroperige wedstrijd en we hebben in een te laag tempo gespeeld. We waren niet goed aan de bal. Tegen een goed georganiseerd Broekster Boys was het daardoor lastig om er doorheen te spelen.” Hij was wel tevreden dat zijn team de nul wist te houden. “Dinsdag treffen we een interessante tegenstander. Leeuwarder Zwaluwen heeft een paar goede versterkingen erbij gekregen en heeft veel kwaliteit voorin. Het wordt een pittig duel. En dat is alleen maar mooi, want de eerste competitiewedstrijd op 31 augustus komt steeds dichterbij.”