Buitenpost in slotfase langs Noordscheschut

NOORSCHESCHUT – Buitenpost heeft zaterdag met verve de koppositie verdedigd. Uit tegen Noordscheschut werd het 2-3. De Blauwkes waren in de eerste helft de bovenliggende partij en namen via topscorer Rudmer Loonstra de leiding. Met een man meer verdubbelde Loonstra direct na de thee de voorsprong. Daarna werden twee doelpunten weggegeven. De strijdbare thuisploeg slaagde erin het de koploper in de heksenketel moeilijk te maken, maar in de slotfase wist Rob Dijkstra toch de winnende treffer voor Buitenpost te maken.

Rood

Noordscheschut is een lastige tegenstander voor Buitenpost. De thuiswedstrijd tegen de stugge ploeg eindigde in 1-1. De Blauwkes waren gewaarschuwd, want de Drenten zetten een goede reeks neer en stonden achter Buitenpost op een tweede positie in de tweede periode. Toch begonnen de gasten sterk aan de wedstrijd. Na bijna een kwartier spelen kon Loonstra simpel binnentikken na slecht verdedigend werk. Daarna kreeg de ploeg nog een flink aantal goede kansen om de score uit te breiden, maar net als in de thuiswedstrijd was keeper Wiebe Zinger van Noordscheschut in vorm. Net voor rust speelde Zinger een negatieve hoofdrol. Martijn van Roeden werd weggestuurd en de uitgekomen doelman tikte de doorgebroken Buitenpost-aanvaller net voldoende aan waardoor die tegen de grasmat ging: rood voor de doelman.

Teugels vieren

Direct na rust scoorde Loonstra zijn tweede van de middag. Buitenpost liet daarna de teugels vieren en daar profiteerde de hardwerkende thuisploeg van. Zo was daar een prachtig afstandsschot van Danny Bouwman waar Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen geen antwoord op had. Vijf minuten later maakte zijn ploeggenoot Nick Koster met het hoofd de gelijkmaker. Het duel leek op weg te gaan naar 2-2 toen Joost Jesse Visser vijf minuten voor tijd een hoekschop mocht nemen. Hij bracht de bal bij Dijkstra die vervolgens raak kopte en daarmee de winst zeker stelde. In de slotfase moest Noordscheschut nog met negen man verder na een tweede gele kaart van Danny Kiekebelt.