Buitenpost in volgende bekerronde tegen Be Quick Dokkum

BUITENPOST – VV Buitenpost neemt het in de tussenronde van de KNVB-districtsbeker op tegen Be Quick Dokkum. De bekerwedstrijd op sportpark De Swadde in Buitenpost is op zaterdag 17 december. Buitenpost plaatste zich voor deze ronde te plaatsen door afgelopen donderdag af te rekenen met SWZ Boso Sneek 2, terwijl de Dokkumer ploeg zaterdag met 4-1 won van Broekster Boys.

Donderdagavond won Buitenpost vrij overtuigend van het tweede elftal van SWZ Boso Sneek. De Sneker trainer had zeven spelers uit de eerste selectie opgesteld. Het team speelde goed combinatievoetbal tot het Buitenposter strafschopgebied. Het weer speelde beide ploegen parten. Een harde wind maakte een mooie wedstrijd bijna niet mogelijk en ook het kunstgrasveld bleek hard te zijn. Buitenpost speelde in de eerste helft te gehaast, de eindpass was vaak onnauwkeurig waardoor het team er moeilijk doorheen kwam. Een minuut voor rust kwam Buitenpost op voorsprong na goed doorzetten van Joran Olijve, die Joop Pijnacker alleen voor de keeper zette. Pijnacker kogelde de bal vervolgens in de bovenhoek.

In de tweede helft was het spel van Buitenpost iets beter. Een uitstekende dieptepass van Berend Jan Schootstra zorgde ervoor dat Olijve alleen voor de Sneker goalie opdook. Olijve kende geen twijfel en tekende in de vierenzeventigste minuut 0-2 aan. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Buitenpost scoorde ook nog een derde doelpunt. Na opnieuw een steekbal van Schootstra, rondde Martijn van Roeden keurig af en zette zo zeven minuten voor tijd zijn team op 0-3. Dit was ook de eindstand.