Regionaal

Buitenpost lanceert eigen app voor dorpsbewoners

BUITENPOST – Feestweek een app voor inwoners van Buitenpost. De app is bedoeld voor de inwoners van het dorp Buitenpost en of andere belangstellenden. De app biedt informatie over evenementen en activiteiten, nieuws over het dorp, geschiedenis, foto’s en de mogelijkheid om bijvoorbeeld elkaar om hulp te vragen, onderling dingen aan elkaar uit te ruilen of informatie en kennis uit te wisselen.

De app is ontstaan met de gedachte de leefbaarheid en de onderlinge verbinding in het dorp te versterken. De informatie in de app is afkomstig van sportverenigingen, culturele en recreatieve clubs, kerkelijke werk, de Binnenste Buitenpost, gemeente en andere voor Buitenpost interessante organisaties en wordt in de loop van de tijd uitgebreid met organisaties die graag willen aanhaken. De informatie is altijd actueel, omdat er koppelingen vanuit websites, facebook en instagrampagina’s van de organisaties worden gemaakt. De naam van de app – Utpost- is de naam die Buitenpost vroeger had. Mensen kunnen in de app korte oproepjes doen of leuke foto’s plaatsen, zogenaamde ‘Utpostjes’.

In de Feestweek is het de bedoeling dat inwoners zoveel mogelijk de app downloaden en de leukste foto van hun Feestweekmoment plaatsen. Daarnaast kunnen mensen aangeven wat voor hen de mooiste plek in het dorp is. Dit is vooral ook leuk voor mensen die in Buitenpost willen wonen of Buitenpost beter willen leren kennen en het leert mensen op een andere manier naar hun dorp kijken aldus Jan Klapwijk, mede initiator van het idee van de app en bestuurslid van Stichting WijLijn. Suzan Bosch, medebestuurslid voegt daaraan toe: “Wat ik zo leuk vind is dat mensen elkaar kunnen helpen bij praktische zaken. Bijvoorbeeld; waar in Buitenpost koop ik een mooie fruitboom of van wie mag ik aanstaande zaterdag een grasmaaier lenen in ruil voor een zelfgebakken cake? Of; met wie mag ik aanstaande dinsdagochtend mee naar Leeuwarden rijden in ruil voor een bos bloemen uit onze tuin. Je leert je dorpsgenoten beter kennen en je hoeft misschien niet alles zelf in huis te halen wat een ander al heeft. Duurzaam en leuk tegelijk!”

Tijdens de opening van de Feestweek van Buitenpost wordt de app op donderdag 27 juli 2017 om 19.30 uur op het podium aan het Nijensteijnplein feestelijk gelanceerd. Vanaf dat moment kan iedereen de app downloaden. Onder de nieuwe leden die de app downloaden wordt op 1 augustus 2017 om 12.00 uur een ballonvaart voor twee personen verloot aangeboden door Rabobank Drachten Friesland Oost.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button