Sport

Buitenpost maatje te groot voor Pelikaan S

OOSTWOLD (Gem. Leek) – Afgelopen zaterdag speelde Buitenpost een oefenwedstrijd in het Groninger Oostwold. Gastheer was de plaatselijke hoofdmacht, 3e klasser Pelikaan S. Buitenpost was van te voren gewaarschuwd. Competitiegenoot Omlandia uit Ten Boer oefende vorige week tegen Pelikaan S. en kwam gelukkigerwijs in de 91e minuut nog weg met een gelijkspel, 2-2. Voor trainer René van der Weij en zijn assistent Freddy Strating, die volgend seizoen de scepter zwaait bij Omlandia, een mooie gelegenheid om iedereen 45 à 60 minuten te laten spelen.

Uitstekende 1e helft voor Blauwkes

Zoals gezegd, zullen Van der Weij en Strating de heren hebben gewaarschuwd. Buitenpost startte prima, hield het tempo hoog en won veel duels. Daarnaast was het uiterst effectief. Het resulteerde in de eerste twintig minuten in vier mogelijkheden en twee doelpunten. Eerst kreeg Dorjan Berisha (volgend seizoen assistent van Van der Weij) twee keer een kans. De Pelikaan S.- keeper kon echter redden en in tweede instantie schoot Berisha hoog over. Daarna was er een gevaarlijk indraaiende corner van Jan Opperdijk, die ternauwernood door de keeper over de lat werd getikt. Toch kon een doelpunt niet uitblijven. Uit een prachtige aanval met hoofdrollen voor Sip Jaap Bos en Rob Dijkstra, was het spits Joop Pijnacker die de trekker overhaalde, 0-1. In de twintigste minuut was het tweede doelpunt zowaar nog mooier. Berisha ontving de bal op ruim vijfentwintig meter afstand van de goal (volgens de 3 J’s 25.50 meter) en had heel goed naar spits Vardy van Leicester gekeken. Met een geweldige knal verraste hij de keeper van Pelikaan S. en plofte de bal prachtig binnen. Een wereldgoal, 0-2.

Uiterst effectief

Pelikaan S. stelde hier slechts een kopbal tegenover, die door Buitenpost-keeper Robert van der Laan eenvoudig kon worden gered. Hierna wederom een mooi doelpunt. Buitenposter Halbe Mossel zorgde voor 0-3, ook met een knal van afstand. Tussendoor was er nog een subtiel hakje van Berisha, dat een prooi was voor de keeper van Pelikaan S. Buitenpost gaf met nog negen minuten op de klok nog eens wat extra gas en na een prima actie van Simon Schreiber, zorgde hij prachtig voor 0-4. Twee minuten later was het weer raak. Een mooie voorzet van middenvelder Rob Dijkstra werd door Berisha prima afgewerkt, 0-5. Vlak voor rust probeerde Pelikaan S. het nogmaals via een schot van afstand, maar Van der Laan stond goed opgesteld. Aan de andere kant was er nog een vrije trap van Sven Rozendal, die maar net over de lat verdween. Trainer Van der Weij zag dus een uiterst effectief Buitenpost, zeven kansen, waarvan vijf raak, ruststand 0-5.

Buitenpost start goed, maar zakt na een kwartier iets in

Na de thee werd het gelijk 0-6. Weer een prima doelpunt met als eindstation Jan Oppedijk. Een prima boogbal. Doordat de tegenstander nu het windvoordeel had, kreeg het wat meer grip op de wedstrijd. Er kwamen ook mogelijkheden voor Pelikaan S. Eerst was er een poging van afstand net naast, daarna kon Buitenpost-keeper Van der Laan een vrije trap over de lat duwen. Na een corner kregen de Groningers een rebound, die direct werd binnengeschoten, 1-6. De Blauwhemden antwoordden via Bos, toen hij de bal via een scrimmage voor de voeten kreeg, 1-7. Hierna was Buitenpost even niet bij de les. Pelikaan S. bracht de score dan ook terug toch 2-7 en kort erna tot 3-7. Het slotoffensief was echter weer voor Buitenpost. Na een prachtige aanval via Oppedijk en Pijnacker, kon Rozendal afronden, eindstand 3-8.