RegionaalSport

Buitenpost onderuit tegen Flevo Boys

EMMELOORD – VV Buitenpost moest zaterdag zijn meerdere erkennen in VV Flevo Boys. In Emmeloord werd het 4-0. Een geflatteerde uitslag, want de Blauwkes waren zeker niet kansloos. In de eerste helft scoorde de thuisploeg één keer. In de tweede helft nam Buitenpost meer risico op jacht naar een goed resultaat en kon Flevo Boys uitlopen naar een grote zege.

“Dit was geen slechte wedstrijd van ons. We hebben kansen gecreëerd en speelden aardig goed aan de bal. Alleen zijn onze fouten genadeloos afgestraft”, vatte Buitenpost-trainer Jasper Bouma samen. Door het verlies passeert Flevo Boys Buitenpost op de ranglijst en houden de Blauwkes met 4 punten uit 5 wedstrijden nog twee ploegen onder zich.

Beter in het spel

Buitenpost trad in Emmeloord aan zonder de geblesseerden Berend Schootstra en Joost Jesse Visser. Zij werden vervangen door Jelmer Vos en Aaron Boekhout. Buitenpost begon goed aan de wedstrijd, maar na een klein kwartier was de eerste grote  kans voor Flevo Boys. Die poging werd onschadelijk gemaakt door doelman Kevin van der Meulen. In de volgende aanval kwam door een verdedigende fout Timon Rorije vrij voor de goal en nu was Van der Meulen kansloos: 1-0.

Op één mogelijkheid van Rik Weening na, was het de thuisploeg die vervolgens de lakens uitdeelde. In de laatste fase van de eerste helft kwam Buitenpost beter in het spel en kwam Flevo Boys er niet meer uit. Zo leverde de Buitenposter druk een aantal mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet.

Meer risico

Na de thee kwam Mark Huizinga in het veld voor de licht geblesseerde Wim de Vries. Buitenpost kwam goed uit de kleedkamer. Zo kreeg Weening direct twee kansen op de gelijkmaker, maar kon hij de doelman niet passeren. Vervolgens zeilde een afstandsschot van Willem de Boer maar net over. De eerste de beste mogelijkheid voor Flevo Boys was meteen raak. Yumé Ramos (ex-ONS Sneek) mocht geheel vrijstaand binnenkoppen uit heen hoekschop. Spits Weening kreeg daarna nog een paar kansjes op de aansluitingstreffer, maar Flevo Boys verdedigde goed.

Buitenpost ging nog meer risico nemen met de ingebrachte Joran Olijve en Rudmer Loonstra, maar kreeg de deksel op de neus. De Emmeloorders counterden via Rorije naar 3-0. De thuisploeg schoot nog op de lat, Van der Meulen redde een keer katachtig en uiteindelijk werd de 4-0 op de scorebord gezet. Frank Post liet zich in het strafschopgebied gemakkelijk vallen over de voet van Robin Huisman de Jong waarna Ramos vanaf 11 meter binnen mocht schieten.

Positief

Doordat Timon Rorije vroeg in de wedstrijd uit het niks de 1-0 maakte, liep Buitenpost snel achter de feiten aan, zag ook trainer Bouuma. “We hadden het toen een kwartier lastig. Daarna hadden we moeten scoren via Rik Weening. Zij treffen doel en wij niet. Dat was het verschil. Had Rik gescoord, dan was de wedstrijd gekanteld. Door een dekkingsfout werd het 2-0 en was het een gelopen koers. Positief is dat we wel doorgingen en de wedstrijd niet hebben laten lopen. We zijn doorgegaan met het proberen een doelpunt te maken. Helaas maakten we weer fouten waardoor het 3-0 en 4-0 werd.” Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Swift uit Amsterdam, de nummer 2 van de ranglijst.

Opstelling Flevo Boys:  Rodney Rosink, Bas Bakker,  Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Marc Reussing, Aron Strengholt, Ivar Span (64. Lars de Boer), Tomas Boer Timon Rorije (83. Duane Tjen-A-Kwoei), Yumé Ramos, Madih Doufikar (67. Frank Post)

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Aaron Boekhout, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries (46. Mark Huizinga), Willem de Boer (65. Joran Olijve), Jelmer Vos, Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (75. Rudmer Loonstra), Rolf Dijk, Rik Weening

Scoreverloop: 12. Timon Rorije 1-0, 57. Yumé Ramos 2-0, 78. Rorije 3-0, 86. Ramos 4-0 (pen)

Gele kaart:  Thomas Boer (Flevo Boys)

Foto’s Kiepie.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button