Sport

Buitenpost pakt punt in blessuretijd

WIERDEN – VV Buitenpost kwam zaterdag in Wierden niet verder dan 2-2 tegen hekkensluiter SVZW. Het gelijkspel werd toch uitbundig gevierd omdat de gelijkmaker van Buitenpost pas in blessuretijd viel en het gat met de concurrent groot blijft. De doelpunten van de Blauwkes kwamen van Rob Dijkstra en Rolf Dijk.

Buitenpost begon met een tegenvaller. In de warming up moest aanvoerder Berend Schootstra met een blessure afhaken. Zijn vervanger in de basisopstelling was Wim de Vries. De Blauwkes starten onder bar slechte weersomstandigheden sterk, hetgeen al direct in een grote kans resulteerde voor Rolf Dijk. Zijn poging ging net over. Aan de andere kant was het bij de eerste mogelijkheid wel meteen raak. Een vrije trap werd in de zesde minuut binnengekopt door Frank Smit.

Hierna ging de wedstrijd gelijk op. SVZW kreeg een paar mogelijkheden om de score uit te breiden. Rik Weening kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Maar in de één tegen één situatie kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Ook verdediger Jelmer Vos was dicht bij een treffer. Zijn poging werd echter van de doellijn gewerkt.

“In de rust heb ik het systeem aangepast om iets te bereiken want we zaten niet goed in de wedstrijd”, zegt Buitenpost-trainer René van der Weij. Toch liet de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld te zien. Twee ploegen die moeite hadden de aanvallers in stelling te brengen. Met nog 25 minuten te spelen bracht Van der Weij een aanvallende wissel: Joran Olijve voor Robin Huisman de Jong, die al vroeg in de wedstrijd geel had gekregen. Direct daarop was het raak via Rob Dijkstra. Hij schoot binnen nadat Rudmer Loonstra de bal panklaar had gelegd. Meteen na de 1-1 kreeg Loonstra een prachtige kans, maar hij had te veel tijd nodig waardoor de verdediging kon ingrijpen.

De slotfase was tumultueus. Een kopbal van SVZW-speler Burak Basut kwam via de binnenkant van de paal op gelukkige wijze in handen van doelman Kevin van der Meulen. Net voor tijd leek de thuisploeg de drie punten binnen te slepen. Deniz Sahbaz kopte een voorzet fraai binnen. De Blauwkes gaven daarop nog een keer gas. De alles of niets poging werd in blessuretijd beloond. Dijk schoot Buitenpost naar een punt door de 2-2 binnen te schieten.

Ondanks de getoonde veerkracht van zijn team en de verdiende gelijkmaker net voor het laatste fluitsignaal, overheerste teleurstelling bij de Buitenpost-coach over het resultaat. “Want als je boven de streep wilt blijven moet je gewoon winnen bij SVZW. En dat had ook zeker gekund. We krijgen de beste kans in het begin die we missen. Zij krijgen een vrije trap en met drie tegen één wint de spits het duel. Dat mag nooit en dat kunnen we ons zelf aanrekenen. We zeggen vaker tegen elkaar dat het meedogenlozer moet, maar blijkbaar landt dat nog niet.”

Over de tweede helft was Van der Weij meer te spreken, hoewel de kansen uitbleven. “Met wissels heb ik geprobeerd de wedstrijd aanvallende impulsen te geven. We maken prima de 1-1 en ik moet zeggen dat Kevin van der Meulen weer geweldig speelde. Hij haalde er een paar ballen fantastisch uit waarmee hij ons in de wedstrijd hield. De 2-1 was hetzelfde als bij de 1-1: niet goed verdedigen en het was gelijk kassa. Ik ben blij dat we toch de 2-2 maakten. Het was alles of niets en we geloofden erin. De gelijkmaker was meer dan terecht, deze wedstrijd verdiende in mijn ogen geen winnaar. Beide teams kregen evenveel kansen, maar maakten ook veel fouten in de keuzes  aan de bal. We laten SVZW in ieder geval op 11 punten afstand.” Zaterdag speelt Buitenpost weer een finale. Dan is concurrent WHC, die de laatste weken in de winning mood is, de tegenstander thuis op De Swadde.

Opstelling SVZW: Tim Sickman, Lars Kamperman Leferink, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit (85. Nick Koopmans), Deniz Sahbaz, Tom Hegeman, Bas Woesthuis (86. Joshua ter Avest), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Dries Buimer

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Wim de Vries, Rudmer Loonstra, Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (51. Halbe Elsenga), Aaron Boekhout, Rik Weening, Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong (66. Joran Olijve)

Scoreverloop: 5. Frank Smit 1-0, 69. Rob Dijkstra 1-1, 88. Deniz Sahbaz 2-1, 92. Rolf Dijk 2-2

Gele kaart: Yessin Maskoul (SVZW), Robin Huisman de Jong, Rob Dijkstra (Buitenpost)