Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Buitenpost Schoon!’ Leden Fonteinkerk in actie op 22 september a.s.

BUITENPOST – Van zaterdag 8 september tot en met zondag 14 oktober houden leden van de Fonteinkerk in Buitenpost zich bezig met het gemeenteproject Faire Naaste. Zij ontdekken dat er veel te genieten valt op deze aarde, maar tegelijkertijd dringt ook het besef door dat er veel onrecht is in deze wereld. Voor veel mensen wordt het dagelijkse bestaan bepaald door armoede, voortgekomen uit onrecht en uitbuiting van de schepping en de gevolgen daarvan. Het treft mensen ver weg, maar ook dichtbij……..

In het kader van Faire Naaste vindt zaterdagmorgen 22 september a.s. de actie ‘Buitenpost Schoon!’ plaats. De start is om 9.30 uur bij de Fonteinkerk aan de Achtkant in Buitenpost. Groepen vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen in het dorp. Materialen hiervoor zoals handschoenen, prikkers e.d. worden door de gemeente Achtkarspelen ter beschikking gesteld. Naast het schoonmaakproject zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals een ruilbeurs en een natuurexcursie. Meer info hierover is te vinden op www.gkvbuitenpost.nl/de-gemeente/project-faire-naaste

Het project eindigt op 14 oktober op de Micha-zondag en centraal staat dan de vraag: hoe kunnen we Faire Naasten zijn? De profeet Micha wijst ons in de bijbel de weg in Micha 6:8, waar staat: Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

Hoe, waar en waarom leef je als Micha-christen?  Dat proberen gemeenteleden tijdens het gemeenteproject Faire Naaste met elkaar te ervaren en ontdekken. Door hierover met elkaar in gesprek te gaan én door met elkaar de handen uit de mouwen te steken.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button