Buitenpost scoort ook volop tegen Be Quick Dokkum

DOKKUM – Na twee wedstrijden in het bekertoernooi heeft vv Buitenpost al 19 doelpunten gemaakt. Na een dozijn goals afgelopen zaterdag in Aduard, wisten de Blauwkes dinsdagavond in Dokkum zeven keer het net te vinden. De wedstrijd tegen Be Quick Dokkum eindigde in 3-7.

Buitenpost startte voortvarend. Joran Olijve zette goed door op de keeper en gaf een vervolgens een voorzet op Rudmer Loonstra. Die kon voor een lege goal niet missen, zodat het na één minuut al 0-1 stond. Snel daarna gaf Rob Dijkstra een assist op Loonstra en wederom rondde hij doeltreffend af. In de 20e minuut nam Buitenpost al een riante voorsprong. Het werd 0-3 door Simon Schreiber na een mooie lange pass van Marco van Leijen.

Door te verslappen en onoplettendheden bij Buitenpost kon Be Quick Dokkum daarna zowaar de 1-3 en 2-3 maken. Na deze twee treffers pakken de Blauwkes het weer op en maakten via een aanval door het centrum, waarbij Loonstra de bal breed legde op Olijve, 2-4. Toch wist Be Quick Dokkum de spanning weer terug te brengen door kort voor rust opnieuw een aansluitingstreffer te maken: 3-4.

Na de rust kwam de ploeg tot tevredenheid van trainer René van der Weij scherp uit de kleedkamer. “Op een bal op de paal na hebben we niks meer weggeven en dicteerden we het spel in de tweede helft. Bovendien maakten we goede goals”, aldus Van der Weij. Joop Pijnacker scoorde na een kwartier de 3-5. Vervolgens gaf Van Leijen een voorzet op maat op Dijkstra, 3-6 en bepaalde Jorrit Terpstra net voor tijd de eindstand op 3-7. Van der Weij: “We maken veel goals. Dat is ook mooi voor de toeschouwers!”

Zaterdag 27 augustus is op sportpark De Swadde de zondags tweedeklasser GSAVV Forward uit Groningen de tegenstander in het bekertoernooi. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Worden de toeschouwers dan weer op veel doelpunten getrakteerd?