RegionaalSport

Buitenpost speelt zaterdag voor KNVB Beker

BUITENPOST – VV Buitenpost speelt zaterdag 19 augustus voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de landelijke KNVB Beker. In de eerste kwalificatieronde van het nationale bekertoernooi is de Zeilbergse Sportvereniging (ZSV) de tegenstander, een zondags eersteklasser uit het Noord-Brabantse Deurne. De wedstrijd is thuis op sportpark De Swadde en begint om 14.30 uur.

Uitdaging

“Je kan misschien zeggen dat het wat vroeg is dat de KNVB Beker voor de deur staat, zeker voor eerste klasse elftallen omdat de competitie later begint. Maar we zijn er op voorbereid, ons schema is erop aangepast en zullen er klaar voor moeten zijn”, zegt Buitenpost-trainer René van der Weij. Het Brabantse ZSV is een totaal onbekende tegenstander voor de Blauwkes. Toch kijkt de selectie uit naar het duel. “De spelers hebben er zin in. We hebben er een heel seizoen voor gespeeld. Nu je mee mag doen aan de landelijke KNVB Beker moet je de kans om zo ver mogelijk te komen met twee handen aangrijpen. Het is een prachtige uitdaging voor ons team en onze club. Bij winst hebben we nog een thuiswedstrijd, op zaterdag 26 augustus tegen SC Genemuiden”, aldus Van der Weij.

Na twee weken trainen en twee wedstrijden gespeeld te hebben tegen SC Heerenveen (dik verlies) en ONS Sneek (gelijkspel), heeft de selectie drie weken rust gehad. “We zijn op Pieter Henstra na, die gelukkig goed revalideert, allemaal fit. We zijn bezig om er weer een mooi en goed team van te maken.” Afgelopen zaterdag speelde Buitenpost nog verdienstelijk gelijk tegen hoofdklasser Sneek Wit Zwart, waarvan het elftal op basis van de eerste helft waarin veel kansen werden gecreëerd ook had kunnen winnen. Van der Weij: “Deze week gaan we nog hard trainen met z’n allen en ons klaarmaken voor een prachtig duel thuis tegen ZSV!” De entree voor het duel om de KNVB Beker is 5 euro, ook voor leden. Jeugd tot en met 16 jaar heeft vrij toegang.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button