RegionaalSport

Buitenpost verliest eerste wedstrijd in hoofdklasse

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. VV Duno uit Doorwerth, met een handvol oud-profs in de gelederen, was met 2-5 te sterk. De stunt leek er in eerste instantie wel in te zitten, want de Blauwkes gingen met 2-0 rusten door doelpunten van Rudmer Loonstra en Berend Schootstra. In de tweede helft zette de Gelderse ploeg echter flink aan en kwamen de kwaliteiten bovendrijven. Binnen 20 minuten werden er vijf treffers gemaakt. Zo was het debuut in de hoofdklasse een harde leerschool voor Buitenpost.

Schitterende goal

Duno is een ambitieuze club met een gulle geldschieter dat in zes jaar tijd is opgeklommen van de vierde klas naar de hoofdklasse waarin het net als Buitenpost debuteert. Duno begon sterk op De Swadde, echter zonder kansen af te dwingen. Buitenpost startte daarentegen nerveus, maar hield op de eerste 10 minuten na prima stand tegen het team met daarin de oud-betaalde voetbalspelers Purrel Fränkel, Bart van Brakel, Civard Sprockel, Kevin Sissing en Dominique Kivuvu, die zelfs nog in de Champions League heeft gespeeld voor het Roemeense Cluj. Buitenpost bleek in de eerste helft bijzonder efficiënt. Rudmer Loonstra scoorde in de twintigste minuut uit de eerste de beste kans. Daarna wist Berend Schootstra een halve kans ook om te zetten in een schitterende goal. Zo leidde Buitenpost na 36 minuten spelen met 2-0. De gasten wisten daar weinig tegenover te stellen.

Ontketende Duno

Hoe anders was de tweede helft. Bij Duno had Kivuvu in de rust het veld verlaten voor spelmaker Anass Aamri, die een hoofdrol zou opeisen en het verschil maakte op het middenveld. Schootstra moest al na vijf minuten spelen wegens een lichte blessure naar de kant. Duno reageerde goed op de donderspeech van hun coach en speelde veel feller en schroefde bovendien het tempo flink op. Het sterke offensief leverde om de paar minuten maar liefst vijf doelpunten op van Anass Aamri (2x), Shapoul Ali (2x) en Bart van Brakel. Buitenpost had niets meer in te brengen tegen het ontketende Duno. Gelukkig voor de thuisploeg stond Kevin van der Meulen sterk te keepen. In de eindfase gaf het Gelderse team gas terug waardoor de 2-5 op het scorebord bleef staan.

Zaterdag gaat Buitenpost op bezoek bij Staphorst, een gerenommeerde club en opnieuw een lastige tegenstander.