Buitenpost verliest nipt van Blauw Wit

LEEUWARDEN – Twee aanvallende ploegen stonden zaterdag in Leeuwarden tegenover elkaar. CVV Blauw Wit ’34 en VV Buitenpost maakten er een spektakelstuk van door veel kansen te creëren, maar ook veel te missen. Er vielen uiteindelijk 5 doelpunten. 3 voor Blauw Wit en 2 voor Buitenpost. Een nipt, maar terecht verlies voor de Blauwkes.

Strafschop

De eerste tien minuten van de wedstrijd was voor Blauw Wit. De ploeg kreeg een paar prima mogelijkheden om de score te openen, maar het geluk was in deze fase voor Buitenpost. In de 23ste minuut maakte een speler van Blauw Wit hands in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd vervolgens door Dorjan Berisha binnengeschoten: 0-1. Even later hadden de Blauwkes opnieuw kunnen scoren toen na goed voorbereidend werk van Berisha die Joran Olijve vrij voor de keeper zette. Maar zijn schot werd gepareerd door de Leeuwarder doelman.

Op en neer

Door de aanvallende intenties van beide ploegen golfde het spel op en neer en kwamen er ook kansen voor beide teams. Op slag van rust leidde een uitbraak van Blauw Wit tot een doelpunt. Jeton Musliu wist Robert van der Laan te passeren. De goal leidde blijkbaar tot concentratieverlies bij de Blauwkes, want amper een minuut later wist Musliu opnieuw te scoren. Zo ging Buitenpost met een achterstand de kleedkamer in.

Weergaloos schot

Na rust, waarin Olijve werd gewisseld voor Simon Schreiber, gingen beide ploegen vol door op jacht na meer doelpunten. Het publiek in Leeuwarden, dat toch al verwend werd, veerde op toen in de 53ste minuut Floris Boonstra het eens van grote afstand probeerde. Zijn weergaloos schot vloog in de kruising achter de verbouwereerde Van der Laan: 3-1. De wedstrijd was daarmee nog niet gespeeld, want de kansen bleven aan beide kanten komen. Een half uur voor tijd bracht Joop Pijnacker de spanning terug door de 3-2 te maken. Buitenpost kreeg daarna nog verschillende mogelijkheden om een punt mee terug te nemen, maar wist het net niet meer te vinden. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte overwinning voor Blauw Wit.

Zaterdag 10 oktober speelt Buitenpost thuis een derby tegen BCV. Na afloop is er muziek in de kantine.

Opstelling Blauw Wit: Karsten Waterlander, Floris Boonstra, Dennis van der Ree, Jaap Oostra, Dhirin Sewgobind, Vetinho Domingos Vemba, Ronnie Ganzevoort, Joni Greogoria, Jeton Musliu, Leon Wagenaar, Oane Rijpma.

Opstelling Buitenpost: Robert van der Laan, Wim de Vries, Danny Boersma, Marco van Leijen, Aaron Boekhout, Halbe Mossel, Ruben Boekhout, Rob Dijkstra, Joran Olijve, Joop Pijnacker, Dorjan Berisha.

Doelpunten: 23. Dorjan Berisha (strafschop, 0-1), 45. Jeton Musliu (1-1), 45+1. Musliu (2-1), 53. Floris Boonstra (3-1), 62. Joop Pijnacker (3-2).