Sport

Buitenpost verliest van sterk ACV

BUITENPOST – VV Buitenpost was zaterdag niet opgewassen tegen titelkandidaat ACV. De wedstrijd eindigde in 2-4. De Assenaren openden de score, waarna Joran Olijve de gelijkmaker aantekende. De gasten kwamen op 1-2 en maakten op slag van rust 1-3, wat de nekslag betekende voor de Blauwkes. In de tweede helft counterde ACV naar een vierde doelpunt. Robin Huiman de Jong zette de eindstand op het bord met een rake vrije trap.

Pupil van de week Sanne van Houten opende het duel, dat werd gespeeld op een zware mat. Bij Buitenpost maakte middenvelder Folkert van Dongera zijn basisdebuut. De Blauwkes wisten dat ze een lastige thuiswedstrijd tegen de nummer drie tegemoet gingen. “ACV is misschien de best voetballende ploeg van de competitie met veel individuele kwaliteiten, met name voorin”, aldus Buitenpost-coach Jasper Bouma. Hij had zijn ploeg daarom de opdracht gegeven compact te spelen.

ACV begon voortvarend op De Swadde. Buitenpost werd ver teruggedrongen en kreeg meteen kansen tegen uit hoekschoppen en vrije trappen. Zo moest Willem de Boer de bal van de lijn halen. Na een kwartier ging de Asser storm wat liggen en kwamen de Blauwkes meer voor in het spel. Het leverde mogelijkheden op voor Rudmer Loonstra en Joost Jesse Visser. Een mooie aanval kwam er via Danny Boersma die de bal net niet goed bij Rolf Dijk kon krijgen. Dezelfde Boersma gleed uit bij een tegenaanval waarna de onhoudbare aanvaller Matthijs Hardijk de 0-1 kon maken. Lang kon ACV niet genieten van de voorsprong. Asser doelman Morten Otto leverde de bal zomaar in bij Joran Olijve die rustig bleef en beheerst zijn fout afstrafte: 1-1.

De reactie van ACV liet niet lang op zich wachten. Bij een corner werd er niet goed gedekt, keeper Kevin van der Meulen liet de bal los, hierbij leek het erop dat hij werd gehinderd, en vervolgens tikte Daniël Schans de bal binnen. Hiermee was de koek nog niet op voor de Assenaren. Net voor de thee ging de opbouw achterin bij Buitenpost mis. Ezra Schrijver was er als de kippen bij en schoot de 1-3 binnen. Duidelijk werd dat ACV deze riante voorspong niet meer uit handen zou geven.

Buitenpost ging in de tweede helft door met gedoseerd de aanval proberen te zoeken. Zo was daar Loonstra met een goede kopbal, maar de keeper kon redding brengen. Op aangeven van Robin Huisman de Jong kreeg De Boer een kans op de aansluitingstreffer. Zijn schot ging voorlangs. Daarna volgde de mooiste doelpunt van de middag. Buitenpost leed balverlies en in vier passes lag de bal in het net. Een counter uit het boekje met Hardijk als eindstation. Bouma: “Het was mooi om te zien dat we ondanks de grote achterstand rustig bleven, hard werkten en probeerden kansen te creëren.” Een prima afstandsschot van Folkert van Dongera leverde niet meer dan een hoekschop op.

 

De beloning voor de vele strijd die werd geleverd kwam ruim twintig minuten voor het eindsignaal. Huisman de Jong schoot een vrije trap fraai tegen de touwen. Buitenpost ging op zoek naar meer. “Als de 3-4 valt, weet je niet wat er gebeurt”, zei Bouma na afloop. Het Buitenposter doelpunt viel niet meer, terwijl het sterke ACV nog meer aanspraak kon maken op een goal. Het bleef uiteindelijk bij 2-4. “Volgende week een belangrijkere wedstrijd tegen Volendam. Tegen die ploeg hebben we nog iets recht te zetten. In de thuiswedstrijd hebben we goed gespeeld maar ruim verloren van een zeer efficiënt Voldendam.”

 

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Jelmer Vos, Robin Huisman de Jong, Joost Jesse Visser, Folkert van Dongera , Joran Olijve, Willem de Boer (78. Halbe Elsenga),  Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Rudmer Loonstra (72. Rik Weening)

Opstelling ACV: Morten Otto, Daniël Schans, Daan Smit, Nande Wielink, Jim de Leeuw, Pascal Huser (62. Kevin Mennega), Steyn Strijker (76. Robert Talens), Ezra Schrijver, Justin Mulder, Marco van der Heide (58. Arjen Hagenauw), Matthijs Hardijk

 

Scoreverloop: 24. Mattijs Hardijk 0-1, 33. Joran Olijve 1-1, 36. Daniël Schans 1-2, 45. Ezra Schrijver 1-3, 58. Hardijk 1-4, 66. Robin Huisman de Jong 2-4

Gele kaart: Nande Wielink (ACV)

Foto’s  Orange Pictures.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button