Sport

Buitenpost winnaar 38ste Lauwersmeertoernooi

KOLLUM – Na de profs is zaterdag ook het amateurvoetbal seizoen officieel van start gegaan. Al voor de 38ste maal organiseert de vv Kollum het Lauwersmeertoernooi, een begrip in Kollum en de daaromheen liggende dorpen. Met acht teams wordt er in diverse wedstrijden gestreden om de hoofdprijs. Voor de trainers de kans om een eerste indruk te krijgen hoe hun team er voor staat.

Om één uur starten op de drie velden de eerste wedstrijden, op het hoofdveld was de wedstrijd tussen Buitenpost en WTOC. Het klasseverschil was al snel duidelijk en twee foutjes in de verdediging van WTOC werd door Buitenpost resoluut afgestraft. Op het B veld had de kersverse tweede klasser Zwaagwesteinde het moeilijk tegen GSVV en waren strafschoppen nodig om vervolg in de winnaarsronde voort te zetten. Friese Boys trad op het C veld aan tegen Kootstertille en wist in een spannende wedstrijd met 2-1 naar de winnaarsronde door te gaan. De vierde winnaar uit de eerste speelronde kwam uit de wedstrijd tussen Kollum en De Lauwers. Voor de nieuwe trainer Jaring Kloetstra zijn debuut bij Kollum zag hij zijn ploeg door twee treffers van Romke Bos snel afstand  nemen. Onoplettendheid in de verdediging zorgde dat de Lauwers terug kwam in de wedstrijd. Met een goed uitgespeelde aanval zorgde Rennie van Malsum met zijn eerste doelpunt voor Kollum voor de 3-1 eindstand.

Om te bepalen welke teams voor de prijzen zou spelen was er een tussenronde. In de eerst wedstrijd was Buitenpost een maatje te groot voor Zwaagwesteinde en zegevierde door oa twee treffers van oud Kollumer Joop Pynacker. WTOC was in een mooie wedstrijd met 2-0 de meerdere van GSVV. Op het A veld was vervolgens de strijd tussen Friese Boys en Kollum om te bepalen welk team naast Buitenpost de finale mocht spelen. In het eerste bedrijf namen de Boys door een benutte strafschop de leiding, na enkele wissels in de rust zette de Kollumers de wedstrijd in hun voordeel door een geplaatst afstandsschot van Romke Bos en zijn eerste treffer in zijn hernieuwde optreden bij Kollum van Alex van der Veen.

In de wedstrijd om de zevende en achtste plaats tussen GSVV en Kootstertille moesten strafschoppen uit maken welk team de hekkensluiter van het toernooi werd. GSVV was trefzekerder en werd zevende. WTOC was in de wedstrijd om plaats vijfde een maatje te groot voor de Lauwers en zegevierde met 3-0. Friese Boys en Zwaagwesteinde maakten er op het hoofdveld een mooie wedstrijd van en na 1-1 na 2x twintig minuten moesten strafschoppen de winnaar bepalen, waarin de Boys iets beter waren.

 

Om half vijf was de finale van het toernooi tussen Buitenpost en de vv Kollum. Onder grote belangstelling was de opening voor de favoriet, echter konden de Blauwkes het Dirk Wiersema niet moeilijk maken. De eerste kans was voor Kollum, de inzet van Romke Bos belande in het zijnet. Na een corner, die geen gevaar opleverde had de scheidsrechter echter een overtreding gezien en gaf Buitenpost een strafschop, welke Barisha met dank aanvaarde. Na een scrimmage voor het Kollumer doel zetten Sven Rozendaal zijn team op 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Door prima de buitenspelval te ontlopen kon Rennie van Malsum de spanning terug brengen. Halverwege wist Joop Pynacker door prima een voorzet binnen te glijden de zege voor de Buitenposters veilig te stellen.

 

Verslag: André van der Meulen

Foto’s: RoelBergsma fotografie

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button