Sport

Buitenpost wint bekerthriller van VEV’67

BUITENPOST – Het publiek kwam dinsdagavond oren en ogen tekort tijdens het bekerduel tussen VV Buitenpost en VEV’67 uit Leek. Beide eersteklassers maakten er een waar spektakelstuk van, waarbij Buitenpost aan het langste eind trok. De Blauwkes maakten net voor tijd gelijk na een 0-2 achterstand. In de strafschoppenserie eiste Buitenpost-doelman Robert van der Laan een hoofdrol op door drie penalty’s te stoppen. Uiteindelijk wist Halbe Mossel de beslissende penalty te benutten waardoor Buitenpost door is naar de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker.

Energie

Beide ploegen gooiden direct vanaf het eerste fluitsignaal veel energie in de wedstrijd. In een hoog tempo golfde het spel op een neer. Bij Buitenpost lukten veel combinaties, wat ook tot goede kansen leidde. Rob Dijkstra kwam driemaal in scoringspositie en ook Joop Pijnacker had de openingstreffer op zijn schoen. Na deze openingsfase voor Buitenpost, kregen ook de Leeksters kansen en was de wedstrijd meer in evenwicht.

Zondagsschot

Daar waar Buitenpost verzuimde te scoren, lukte het de tegenstander wel. Na bijna een half uur gespeeld te hebben roste Thijs Tjoelker van VEV vanaf ruim 40 meter de bal richting het doel. Via een voet van Buitenpost-verdediger daalde de bal snel over een verbouwereerde Robert van der Laan en belandde in het net: 0-1. Na dit zondagsschot sloop er wat onzekerheid in de thuisploeg en counterde VEV via Rense Dijk naar 0-2. Buitenpost ging ondertussen door met opportunistisch voetbal en hanteerde meer de lange bal, waarbij het gevaarlijk werd via Martijn van Roeden en Simon Schreiber aan de zijkanten.

 

Strafschop

Na de rust verzuimde VEV het duel definitief te beslissen. Tweemaal werd het aluminium geraakt en kroop Buitenpost door het oog van de naald. Na tien minuten greep trainer René van der Weij in en bracht aanvaller Rudmer Loonstra voor verdediger Chiel de Jong en werd er achterin een-op-een gespeeld. Een kwartier voor tijd verkeek VEV-keeper Klaas Kleiker zich op een dieptebal. Pijnacker pikte de bal goed op en legde hem breed op Van Roeden. Zijn schot werd vervolgens op de lijn gekeerd door verdediger Robin Elderman. Bewust hands, volgens de scheidsrechter en dus een rode kaart en een strafschop. Joran Olijve wist wel raad met dit cadeautje en maakte de 1-2. Hierop verloor spits Rense Dijk zijn hoofd en gaf hij Van Roeden een forse duw. Na de opstoot toonde de arbiter Dijk een rode kaart en Van Roeden geel.

 

Loterij

Met twee man meer op het veld probeerde Buitenpost snel de vrije man te vinden. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg net voor tijd loon naar werken en maakt invaller Rik Weening de terechte 2-2. Ondanks de vele ‘blessures’ aan Leekster zijde, trok scheidsrechter Eleveld weinig tijd bij en eindigde de regulier speeltijd in 2-2. “Toen begon de loterij. We hadden de laatste weken op penalty’s getraind, al kan dat niet met het gevoel zoals dinsdagavond”, zegt Van der Weij. “Robert werd onze grote winnaar en pakte drie penalty’s. Geweldig voor hem en het team! We gaan door naar de laatste acht in het bekertoernooi. Of ik een voorkeur voor tegenstander heb? Nee, als het maar thuis is. Dat is goed voor de club en de toeschouwers. Er zitten nu geen slechte tegenstanders meer bij.”

 

Competitie

Van der Weij noemt het bekerduel een goed antwoord op de matige wedstrijd tegen BCV van afgelopen zaterdag. “We worden weer compleet. Het scheelt ook erg veel nu iedereen weer op zijn eigen positie kan spelen. Onze focus gaat nu eerst weer op de competitie. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen, die aan goede reeks bezig is. We kunnen onze borst weer nat maken!”

 

Opstelling Buitenpost: Robert van der Laan, Chiel de Jong (55/Rudmer Loonstra), Marco van Leijen, Halbe Mossel, Danny Boersma, Joran Olijve (80/Rik Weening), Berend Schootstra, Rob Dijkstra, Simon Schreiber, Joop Pijnacker, Martijn van Roeden.

Opstelling VEV’67: Klaas Kleiker; Thijs Tjoelker, Marten Schnieders, Robin Elderman, Joachim Wiegman; Jacob Tjoelker, Arjan Veenstra, Enrico Wardenier; Jeffrey Visser, Rense Dijk en Gerhard van den Berg.

 

Gele kaart: Halbe Mossel en Martijn van Roeden (beiden Buitenpost).

Rode kaart: 69. Robin Elderman, 71. Rense Dijk (beiden VEV’67).

 

Scoreverloop: 30. Thijs Tjoelker (1-0), 35. Rense Dijk (0-2), 70. Joran Olijve (strafschop, 1-2), 90. Rik Weening (2-2).

Strafschoppenserie: Thijs Tjoelker (0-1), Rob Dijkstra (keeper redt), Klaas Kleiker (keeper redt), Simon Schreiber (1-1), Robin Elderman (keeper redt), Berend Schootstra (2-1), Jacob Tjoelker (2-2), Joop Pijnacker (keeper redt), Enrico Wardenier (2-3), Marco van Leijen (3-3), Marco Soeten (3-4), Martijn van Roeden (4-4), Joachim Wiegman (4-5), Rudmer Loonstra (5-5), Marten Schnieders (keeper redt), Halbe Mossel (6-5).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button