Buitenpost wint oefenduel en neemt afscheid van spelers

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft zaterdag een oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van het Drentse Noordscheschut. Ook werd bekend dat de ploeg aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van drie basisspelers: Robert van der Laan, Marco van Leijen en Halbe Mossel.

Op het kunstgrasveld was Noordscheschut, uitkomende in de tweede klasse, de tegenstanders in de oefenreeks in voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Vorige week werd er tijdens het trainingskamp in Amsterdam met 2-9 gewonnen van derdeklasser Arsenal ASV en afgelopen dinsdag was Buitenpost in Leeuwarden met 4-6 te sterk voor Blauw Wit ’34.

Buitenpost startte zaterdagmiddag sterk. Met goed combinatievoetbal scoorde het team binnen tien minuten twee keer. Halbe Mossel gaf een mooie pass op Joran Olijve die met een boogbal de grote en sterke keeper van Noorscheschut verschalkte. Even later rondde Joop Pijnacker een aanval goed af. Het leek een gemakkelijke middag voor Buitenpost te worden, maar de 2-0 achterstand was voor de Drentse ploeg, die tweede op ranglijst staat, het sein om meer strijd in de wedstrijd te gooien. De duels werden steviger waar de Blauwkes het duidelijk lastig mee hadden. Noordscheschut wist halverwege de eerste helft tegen te scoren. De scheidsrechter liet vervolgens veel toe in de vriendschappelijk wedstrijd en gaf vaak voordeel bij overtredingen, waar hij wellicht beter had kunnen fluiten. De irritaties liepen in het veld op met enkele opstootjes tot gevolg.

In de tweede helft waren de gemoederen wat gerust en werd het een boeiend duel, zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. Buitenpost kwam maar mondjesmaat tot goedlopende aanvallen en aan de andere kant moest Robert van der Laan zich helemaal uitstrekken om een bal uit de kruising te tikken. Tegen het eind van de wedstrijd leken de krachten bij de gasten weg te vloeien en kreeg de thuisploeg meer ruimte om te combineren. Het leidde tot een paar goede mogelijkheden. Uiteindelijk wist Rik Weening net voor tijd de 3-1 binnen te schieten. Daarmee eindige het oefenduel in een prima overwinning tegen een lastige en hardwerkende tegenstander.

Zaterdag kwam verder naar buiten dat doelman Robert van der Laan, verdediger Marco van Leijen en middenvelder Halbe Mossel hebben aangegeven aan het eind van dit seizoen afscheid te zullen nemen  van VV Buitenpost. Het gaat om drie vaste krachten die gemist zullen worden, zo geeft trainer René van der Weij aan. “Dat Robert stopt vind ik erg jammer. Hij stopt bij onze ploeg omdat hij graag wil voetballen na 18 jaar keeper te zijn geweest. Robert is twee jaar lang een zeer talentvolle en betrouwbare keeper geweest voor ons en een goed mens, als trainer vind ik het dan ook heel spijtig”, aldus Van der Weij. De Burgumer Robert van der Laan gaat spelen in het derde team van BCV.

Marco van Leijen heeft aangegeven graag weer in zijn eigen De Westereen te willen gaan voetballen met vrienden bij VV Zwaagwesteinde. “Marco heeft met zijn voetballend vermogen en inzet laten zien een meerwaarde te zijn voor Buitenpost. Het is dan ook jammer voor ons dat hij vertrekt.” Halbe Mossel is bezig met zijn vierde seizoen bij VV Buitenpost. “Ik heb weinig spelers gezien die zo’n werklust en inzet tonen als Halbe en die altijd voorop in de strijd gaat. Halbe is een type geworden waaraan spelers zich aan kunnen optrekken, die nooit zeurt en zichzelf wegcijfert voor het elftal”, zegt Van der Weij. De speler uit Ee kan het voetballen bij eersteklasser Buitenpost niet meer combineren met zijn werk en kiest nu voor meer tijd met zijn gezin. “Ik weet ook dat dit een heel moeilijke keuze was voor hem was.” Halbe Mossel gaat straks spelen bij zijn oude club VV Oostergo.

Foto’s: Kiepie.nl