Sport

Buitenpost wint ook van Zuidhorn

ZUIDHORN – Buitenpost heeft ook de tweede poulewedstrijd voor de districtsbeker gewonnen. In en tegen Zuidhorn werd het zaterdag 1-2. De Buitenposter doelpunten werden gescoord door Rolf Dijk en Joran Olijve.

De Blauwkes speelden niet goed en keken al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Danny Boersma speelde verkeerd terug op keeper Kevin van der Meulen, waar Jos Schuiltinga van kon profiteren. Beheerst schoof hij de bal achter de kansloze Buitenpost-doelman. Het was nog geen sein voor de gasten om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Er werd gegrossierd in foute passes en Zuidhorn bleef prima partij bieden. Alleen twee afstandsschoten van Joran Olijve en Joost Jesse Visser leverden het nodige gevaar op. Op slag van rust was er een prachtige individuele actie van Rolf Dijk die het strafschopgebied binnen slalomde. Hij rondde de kans vervolgens zelf af met een fraaie treffer.

Tien minuten na de pauze gaf Jorrit Terpstra een uitstekende pass op Joran Olijve die de keeper met een boogbal verraste en Buitenpost op een voorsprong zette. Daarna gebeurde er lange tijd niet veel in Zuidhorn. De thuisploeg kon amper gevaarlijk worden en Buitenpost bleef onder het gebruikelijke niveau voetballen.

Pas vijf minuten voor tijd veerden de Buitenpost-supporters even op toen invaller Rudmer Loonstra op de paal schoot. Daar bleef het bij zodat Buitenpost na winst op Veenwouden en Zuidhorn nu zes punten uit twee duels heeft. Aanstaande zaterdag komt de zondags tweedeklasser VV Roden op bezoek op sportpark De Swadde. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button