RegionaalSport

Buitenpost wint spectaculair KNVB-bekerduel

BUITENPOST – VV Buitenpost gaat door naar de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. Zaterdag werd het Brabantse ZSV thuis met 4-3 verslagen. Alle zeven doelpunten vielen in de tweede helft, waarbij de slotfase veel spektakel opleverde. Jorrit Terpstra, Rolf Dijk en Martijn van Roeden (2x) waren de schutters van de thuisploeg. SC Genemuiden is nu de volgende tegenstander van de Blauwkes in het landelijke bekertoernooi. Deze wedstrijd is zaterdag 26 augustus om 14.30 uur in Buitenpost.

Spanning

Buitenpost-trainer René van der Weij moest net voor aanvang van de wedstrijd tegen de Zeilbergse Sportvereniging (ZSV) uit Deurna puzzelen met zijn opstelling. Verdediger Robin Huisman de Jong bleek tijdens de warming-up niet fit genoeg om te starten. Zijn vervanger was Berend Schootstra, die net terug was van vakantie en de voorbereiding had gemist. Of het door de wisseling kwam, de sfeeracties van beide supportersgroepen of door de spanning van het voor het eerst spelen van een officiële KNVB Bekerwedstrijd, de wedstrijd begon onrustig. Buitenpost leed veel balverlies, net als overigens de tegenstander. De Zeilbergers probeerden de eerste tien minuten druk te zetten op de verdediging, maar kwamen gedurende de eerste helft niet gevaarlijk door. Buitenpost creëerde een paar halve kansen en kreeg halverwege een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Spits Rik Weening werd naar de grond geduwd in het strafschopgebied. Schootstra nam de penalty, maar zag zijn schot gekeerd doordat de keeper de goede hoek in dook. Schootstra had ook geen geluk toen net voor rust een schot van hem op de lat belandde. Zo was de ruststand  0-0.

Historische zege

In de tweede helft was het snel raak voor de Blauwkes. Jorrit Terpstra rondde een voorzet van Martijn van Roeden prima af. Nog geen tien minuten later stond er 2-0 op het scorebord. Invaller en debutant Rolf Dijk schoot bij zijn eerste balcontact beheerst binnen. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Martijn van Roeden de bal van een tegenstander afpikte en koel bleef oog in oog met de keeper: 3-0. Dat er in bekerwedstrijden van alles mogelijk is, bleek nu wel weer. Twee minuten later was de stand 3-2 na twee slippertjes van Buitenpost-keeper en debutant Kevin van der Meulen. Ongeloof stond op de gezichten van de Buitenposters en de Zeilbergers konden er plotseling weer in geloven. ZSV gaf ruimte weg en daar profiteerde Van Roeden zes minuten voor tijd van door zijn tweede van de middag te maken: 4-2. Drie minuten in blessuretijd kwam toch nog de spanning weer terug, toen een licht van richting veranderd schot achter Van der Meulen belandde. Daar bleef het echter bij zodat Buitenpost feest kon vieren na de historische zege.

Voetbalfeest

Van der Weij: “We hebben terecht gewonnen van een mooie club. Alle lof voor ZSV. Wát een sfeer, wát een supporters! Daar kan ik als trainer enorm van genieten. Zelfs na de wedstrijd één en al vriendelijkheid, een groot voetbalfeest!”