HoofdnieuwsRegionaal

By Buuf editie 11 een ongeëvenaard succes

DE WESTEREEN – Op zaterdag 21 april konden veel dames weer losgaan in het Badhûs. Daar werd door ‘By Buuf’ de elfde editie van hun populaire kinderkleding- en speelgoedbeurs  georganiseerd. Ruim voor openingstijd vormde zich al een rij voor de ingang. Toen om 10 uur de deuren openden deed blijken dat er genoeg spullen waren om alle 400 bezoekers met een volle big-shopper richting de kassa te laten gaan. De bezoekers waren onder de indruk van het gigantisch grote en vooral brede aanbod. Maar liefst 100 deelnemers hadden hun spullen thuis gestickerd en naar het ‘Badhûs’ gebracht. Meer dan 400 tassen waren op donderdag en vrijdag gesorteerd door de vrijwilligers, een team van zo’n 50 dames. Naast stapels kinderkleding, rekken met jassen, tafels met schoenen en  alle denkbare babybenodigdheden kon men ook te kust en te keur in het grote aanbod  van (buiten)speelgoed.

Dankzij de vele vrijwilligers konden bezoekers snel hun spullen afrekenen. De dames achter By Buuf, Simone Pit en Gerda Veenstra weten wel waarom de populariteit van hun beurs nog steeds toeneemt; “ Inmiddels is onze beurs de grootste inbrengbeurs van Friesland, mensen komen overal vandaan omdat ze weten dat bij ons echt álles te vinden is op het gebied van kinderkleding en speelgoed.

Deze eerste levensbehoefte heeft iedereen nodig, en als dat voor een klein prijsje kan is dat natuurlijk extra leuk meegenomen” aldus de dames. Na afloop van de beurs konden zij nog zo’n 25 zakken met speelgoed en kleding schenken aan Stichting Kledingbank Dantumadiel. Die zorgen ervoor dat deze spullen een tweede leven krijgen in gezinnen die leven van een minimum inkomen.  De dames van de organisatie én de vrijwilligers kijken terug op een geslaagd evenement en blikken alvast vooruit; “Komend najaar zijn we er weer met editie 12!”

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button