Regionaal

CDA bezoekt zorginstelling Meckama State in Kollum

KOLLUM – Regio manager Bert Renkema van Noorderbreedte, waaronder  Meckama State valt, vertelt dat de zorg de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd. Ouderen blijven langer op hun zelf wonen.  De ouderen komen nu op latere leeftijd binnen wanneer er een zorgindicatie is en verblijven hier gemiddeld nu 9 maanden. De zorg is intensiever geworden. De vraag wordt gesteld: Wat vindt de cliënt belangrijk ? Het kunnen kleine dingen zijn. Dus maatwerk.

Meckama State kent verschillende vormen van wonen en zorg. Zelfstandig wonen met zorg, groepswonen met zorg, of tijdelijk wonen met zorg. De organisatie streeft naar minder overhead en geeft medewerkers ruimte voor initiatief. Het doel is zelfsturende teams. Na jaren van bezuinigingen krijgen de zorginstellingen de komende jaren meer middelen ter beschikking. Hierdoor kunnen  meer werknemers worden aangenomen.

In Meckama State zijn maar liefst 170 vrijwilligers actief. Samen met de cliënt en diens familie/naasten en de vrijwilligers kunnen ze een goede dag mogelijk maken. De rol en de werkzaamheden van een vrijwilliger hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. En de veranderingen in de zorg gaan door. Lijsttrekker Lieuwe Sytsma had respect voor de visie van de organisatie en toewijding van de medewerkers.  Het CDA bepleit in het verkiezingsprogramma voor maatwerk in de zorg: kleinschalige zorg huizen, goede zorg dichtbij en waardering en aandacht voor mantelzorgers.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button